"Kaçak Türkler iade edilecek"

Deutsche Welle, AB'nin vize kolaylığına yeşil ışık yakarken bir dizi şartı bulunduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 22.06.2012 - 09:22
Abone Ol google-news

Deutsche Welle, "Vize kolaylığı ikilemi" başlığı ile yayımladığı haberde AB, Türk vatandaşları için vize kolaylığına yeşil ışık yakarken bunun bir dizi şartı olduğunu vurguladı. AB üyesi devletlerinin, Türk vatandaşlarına vize kolaylığı getirilmesi için Türkiye'den müzakereleri 2010 yılında tamamlanan geri kabul anlaşmasını paraf etmesini talep ettiğine işaret eden DW, şöyle devam etti:

"Geri kabul anlaşması uyarınca AB'ye kaçak yollarla girmiş Türk vatandaşlarının Türkiye'ye derhal iade edilmesi öngörülüyor. Türkiye üzerinden AB'ye giren üçüncü ülke vatandaşlarının iadesi için ise 3 yıllık geçiş dönemi mevcut."

Öte yandan Avrupalı diplomatların, Ankara'nın "vize kolaylığı" değil "vize muafiyeti"nde diretmesi ve geri kabul anlaşmasının bu konuyla eşzamanlı uygulanması yönündeki tavrı nedeniyle, söz konusu kolaylıkların bugünden yarına uygulamaya konamayacağına dikkat çekildi. Haberde "Bazı diplomatlarsa vize kolaylıklarının yürürlüğe girmesinin yıllar alabileceği tahmininde bulunuyor" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler