"Kaddafi meşruiyetini kaybetti"

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, kendi halkına yönelik saldırılarının önlenebilmesi için Libya rejiminin mali kaynaklarının kurutulmasının önemli olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.04.2011 - 10:30
Abone Ol google-news

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Berlin'deki NATO Dışişleri Bakanları gayrıresmi toplantısı çerçevesinde yaptığı açıklamada, Libya'ya yönelik petrol ambargosunun sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, "Diktatörün kendi halkına yönelik saldırılarının önlenebilmesi için mali kaynaklarının kurutulması lazım" dedi.

Kaddafi'nin açıklamalarını da ciddiye almadığını, kendi halkına saldırdıktan sonra Kaddafi'nin meşruiyetini kaybettiğini ifade eden Westerwelle, Libya halkının ülkedeki siyasi süreci kendisinin belirleyeceğini, ancak Libya'nın Kaddafi ile iyi bir geleceğe sahip olmayacağını kaydetti.

Westerwelle daha sonra NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile birlikte NATO-Rusya Konseyi toplantısına katılmak için Berlin'e gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Dışişleri Bakanlığında karşıladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler