Kadıköy'de kayyım eylemi: Bir yaralı, çok sayıda gözaltı

İçişleri Bakanlığı’nca Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyımları protesto etmek için HDP İstanbul İl Örgütü’nün çağrısıyla Kadıköy’de toplanan gruba polis sert şekilde müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında bir eylemci yaralanırken; çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Yayınlanma: 20.08.2019 - 20:50
Abone Ol google-news

HDP İstanbul İl Örgütü’nün çağrısıyla Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyımları protesto etmek için dün akşam Kadıköy’de gruba polis sert şekilde müdahale etti.

Biber gazı ve plastik merminin kullanıldığı müdahalede, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Bahariye Caddesi’nde yaşanan arbede sırasında ismi öğrenilemeyen bir eylemci yaralandı.

Yaralanan kişinin bıçaklandığı iddia edilirken; konuya ilişkin HDP’den yapılan açıklamada yaralanma nedeninin bilinmediği ifade edildi. Yaralanan kişinin durumunun ağır olduğu ileri sürüldü. Müdahale sonrası HDP İstanbul İl Örgütü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Haksız ve hukuksuzca işledikleri suçları, karanlığın esaretinde gizlemeye çalışanlar deşifre oldu. Kayyım terörizmini meşrulaştıranlara karşı Kadıköy’de alanlara dökülen halk; tüm saldırı ve gözaltılara rağmen, faşizme karşı omuz omuza sloganlarını haykırdı” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler