Kadın cinayetine müebbet hapis

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Yeniköy beldesinde 2010'da kız arkadaşını 12 yerinden bıçaklayarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 23.12.2011 - 12:35
Abone Ol google-news

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''Kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Sedat Eğel (28), son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, maktul Merve Soyaslan'ın (21) annesi Rabia (59) ve babası Nurullah Soyaslan (60) müşteki sıfatıyla katıldı.

Son sözünde Merve Soyaslan'ı çok sevdiğini söyleyen tutuklu sanık Eğel, pişman olduğunu belirtti.

Genç kızın annesi Rabia (59) ve babası Nurullah Soyaslan (60) ise sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

Mahkeme, ''Kasten adam öldürmek'' suçunu işlediğine kanaat getirerek sanığa müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca sanığa ''Konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan 2, ''Silahla tehdit'' suçundan da 3 yıl hapis cezasına hükmetti.

Duruşma çıkışı eşiyle birlikte gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne Rabia Soyaslan, ''Onun annesi de benim gibi yansın. Evlat acısı ne demekmiş görsün. Kızım liseden mezun olmuştu. Üniversiteye hazırlanıyordu. Kızımı evin aşağısında bıçaklayıp öldürmüş. Benim olaydan sonradan haberim oldu. Onsuz hayatın nasıl geçtiğini bir ben bir Allah bilir. Adalet yerini buldu ama giden de geri gelmiyor'' şeklinde konuştu.

Olay

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Yeniköy beldesinde Ocak 2010'da, bir sigorta acentesinde çalışan Sedat Eğel (28), ailesinin kendisiyle evlenmesine izin vermediği kız arkadaşı Merve Soyaslan'ın evine gitmiş ve açık olan ev kapısından içeriye girmişti. İddiaya göre Eğel, kendisiyle dışarıya çıkmak istemeyen Soyaslan'ı kolundan tutarak evin ön bahçesine sürükledikten sonra 12 yerinden bıçaklamıştı.

Ağır yaralı olarak Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan Merve Soyaslan, müdahalelere rağmen yaşamını yitirirken Eğel tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler