"Kadın İstihdamı Eylem Planı şart''

DP Genel Başkan Yardımcısı Selma Acuner, ''kadınlar için tam istihdam alanları açmak ve bir 'Kadın İstihdamı Eylem Planı' oluşturmak gerektiğini'' belirtti.

Yayınlanma: 16.08.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

DP Genel Başkan Yardımcısı Selma Acuner, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye'deki yoksulların yaklaşık yüzde 70'ini kadın ve çocukların oluşturduğunu, kadın-erkek eşitliği için geliştirilecek politikaların aynı zamanda yoksullukla mücadeleyi hızlandıracağını'' ifade etti.

Kadınların istihdama katılma oranının geçen yıla göre bu yılın ilk 3 ayında 1 puan gerilediğini bildiren Acuner, hükümetin konuyla ilgili politika ve söylemlerini eleştirdi.
Acuner, şunları kaydetti:
''Kadınlarımız, ev işleri, çocuk ve hasta-yaşlı bakım işlerine hapsedilerek, kadın yoksulluğu ile baş edilemez. Kadınlar için tam istihdam alanları açmak ve bir 'Kadın İstihdamı Eylem Planı' oluşturmak şarttır. Kadın sorunlarının hayır kurumlarına veya hükümete yakın derneklere bırakılması yasayla önlenmelidir. Kadınların eve kapatılması değil, toplumsal yaşamın eşit bireyleri olarak tüm hak ve özgürlüklerden tam olarak yararlanmasını sağlayacak politikalar oluşturulmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler