Kamer Genç: Kavgaysa kavga

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Eğer bizim kabul etmeyeceğimiz bir Anayasa gelirse, biz komisyondan geçirmeyiz. Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele, kana kan isteriz" dedi.

Yayınlanma: 26.05.2012 - 19:04
Abone Ol google-news

Burdur Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen Milli Anayasa Forumu'na katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP olarak meşru zeminlerde mücadele ettiklerini söyledi.

"Son zamanlarda AKP 4+4+4 görüşmelerinde bunu ortadan kaldırdı" diyen Genç, kabul etmeyecekleri bir anayasa gelmesi halinde bunu komisyondan geçirmeyeceklerini söyledi. "Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele, kana kan. Herkesin bilmesi lazım arkasından Genel Kurul'a gelecek" ifadelerini kullanan Genç, aynı mücadeleyi orada da yapacaklarını söyledi.

Mevcut anayasanın, ‘cunta’nın anayasası olduğunu ve değişmesi gerektiğini belirten Kamer Genç, “CHP olarak bize diyorlar ki; 'Meclis Anayasa Komisyonu’na iştirak etmemeniz lazım. AKP’lilere destek vermiş olursunuz, onların yapacağı anayasaya payanda olmuş olursunuz' diyorlar. 'Buradan çekilin' diyorlar. 21’inci yüzyıla girerken yürürlükteki anayasa askeri cuntanın yaptığı anayasa. Demokrat bir ülkede Halkın özgür iradesi ile halkın temsilcilerinin bir anayasa yapması lazım” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler