"Kandil ve İmralı'yı muhatap alıyorlar"

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İçişleri Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi sırasında Kürt açılımı sürecine ilişkin yaptığı eleştirilerde hükümetin ayrımcılık duygusunu yaşayanlar yerine, "Kandil ve İmralı'yı" muhatap aldığını iddia etti.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 18:09
Abone Ol google-news

Bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, bazı kamu görevlilerinin AKP'ye ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, "Amacı ne olursa olsun, ziyaret için bile gidemez" dedi. "Hükümet inandığı için bunu getiriyor değil. İktidar, 7 yılda bu konuda tek bir adım atmadı. Eski hükümetlerden farklı ne yaptı? 2002 yılında terörün olmadığı bir Türkiye devraldınız. Ülkeyi hangi noktaya getirdiğiniz ortada" diye konuşan Hamzaçebi, "Bu bir ABD projesidir. Bunun toplumda kabul görme şansı da yoktur. Hükümet ne yapacağını bilmemektedir" şeklinde konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'da Kürt açılımı sürecinin toplumu birleştirmediğini, aksine ayrıştırdığını belirterek, "Dışlanmışlık, ayrımcılık duygusu yaşayanları muhatap almak yerine, Kandil ve İmralı'yı muhatap aldığını'' iddia etti.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, "Kürt sorunun Osmanlı'dan bugüne geldiğini, Cumhuriyet döneminden itibaren ağırlaştığını'' ileri sürerek, bugüne kadar terörle heba olan yaklaşık 1 trilyon dolarlık kaynakla ülkenin bütün sorunlarının çözülmüş olabileceğini ifade etti.


"Hiç olmazsa köstek olmayın"


AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, muhalefetin Kürt açılımına ilişkin tavrını eleştirerek, "Bu sorun çözülürse kime ne zararı olacak? Ülkenin en önemli sorunu çözülecek. Buna destek vermeyenler hiç olmazsa köstek olmasın" dedi. Ayar'ın konuşması sırasında "monşer" yakıştırmasına ise CHP ve MHP'li milletvekilleri itiraz etti.

Daha sonra söz alan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan'ın, "AKP demokrat değil" suçlamasında bulunurken, yerel yönetimlere karşı "partizanca davranıldığını" iddia etti.
CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı da Habur Sınır Kapısında terör örgütü üyelerinin teslim olması sırasında ortaya çıkan tabloya değinerek, "Teslim olacak terörist, öncelikle üzerindeki o kıyafeti çıkarmalı ve pişman olduğunu söylemeli" şeklinde konuştu. Edirne Kapı Şehitliği'nde, şehit aileleri ve yakınlarının ellerinde Türk bayrağı ile girmesine engel olunduğuna dikkat çeken Baratalı, bu yaklaşımın büyük bir hata olduğunu savundu.


"Ceza rekoru kıracakmış"

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, ise Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in Başkent'te trafik terörü estirdiğini belirterek, "Emniyet Müdürü'nün 'Ankara'da trafik cezası rekoru kıracağım' dediğini duydum. Emniyet müdürlerine, Maliye'ye yardım etmek için yeni bir misyon mu yükleniyor?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz ise Bakan Atalay'ın, konuşmasında, "Tekrar kardeş yapma projesi" sözünü hatırlatarak, "Biz zaten kardeşiz. PKK'yi kardeş yapmak istiyorsanız bu devlete yakışmaz. Bu ifade çok talihsiz bir ifadeydi" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise Kürt açılımının içeriğinin halen sır gibi saklandığını belirtti. Akçay, "PKK'nin, ABD'nin ve AB'nin bir projesi var. Sizin resmen deklare ettiğiniz bir projeniz var mı?" diye sordu.


"Torunuma nedenini açıklayamadım"

AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da terör sorunun artık çözülmesi gerektiğini vurgulayan bir konuşma yaparken, dün TBMM Genel Kurulu'ndaki tartışmaları izleyen torununa nedenini açıklayamadığını söyledi. Baştopçu, Genel Kurulu yurttaşların izlediğini ifade ederek, Milletvekillerinin daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

AKP Tokat Milletvekili Osman Demir ise Mehmetçik'in de teröristin de cebinden Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı kimliği çıktığına dikkat çekerek, terör konusunda şimdiye kadar yapılan çalışmalarda istenilen sonucun elde edilemediğini belirterek, "Demokratik açılıma karşı çıkılmamalı" dedi.

CHP Sinop milletvekili Engin Altay da Kürt açılımını eleştirirken, hükümetin yurttaşı "sanki mucize olacakmış" beklentisine soktuğunu söyledi. Bu arada Ankara'da hırsızlık olaylarına dikkat çeken Altay kendi arabasından da camı kırılarak çantasının çalındığını hatırlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon