Kapıköy-Razi Sınır Kapısı açılıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, ''320 kilometrelik İran sınırında, legal ticaret yapabilecekleri herhangi bir kapı olmaması dolayısıyla vatandaşımız, maalesef illegal yollarla ticaret yapmak durumunda kalıyordu'' dedi.

Yayınlanma: 14.04.2011 - 13:56
Abone Ol google-news

Türkiye-İran arasındaki Kapıköy-Razi Sınır Kapısı, 16 Nisan'da, Dışişleri Bakanı Ahmut Davutoğlu, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Cevdet Yılmaz ile İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin katıldığı törenle açılacak.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, halkın uzun yıllardır kapının açılışını heyecanla beklediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''320 kilometrelik İran sınırında legal ticaret yapabilecekleri herhangi bir kapı olmaması dolayısıyla vatandaşımız, maalesef illegal yollarla ticaret yapmak durumunda kalıyordu. Bunun ötesinde, daha çok sınır kapısı açılmasını temenni diyoruz. Daha çok sınır ticaret merkezimiz olsun, serbest bölgemiz olsun istiyoruz. Vatandaşımız da legal yoldan ticaretini yapsın ve geçimini temin etsin''

Vatandaşların hiçbir şekilde illegal yoldan ticaret yaparak ölmesini arzu etmediklerini vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:
''Maalesef bu hafta içinde yine bir vatandaşımız sınırda İran askerinin açmış olduğu ateşle hayatını kaybetti. Biz bundan büyük üzüntü duyuyoruz. İranlı muhattaplarımızla sürekli bunu müzakere ediyoruz, görüşüyoruz. Fakat onların da 'Askeri alanda olduğu için, biz onların terörist mi kaçakçı mı olduğunu ayıramadığımız için ateş açıyoruz' gibi ifadeleri var. Ne olursa olsun bir insanın illegal ticaret dolayısıyla hayatını kaybetmesi kabul edilebilir bir durum değil.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler