Karacan Grubu'ndan yanıt

Demirören Grubu'nun, Milliyet ve Vatan gazetelerinin itibarını korumayı sürdürecekleri açıklamasına Karacan Grubu'ndan, "Milliyet ve Vatan gazetelerinin Demirören Grubu'nun teminatına ihtiyacı yoktur" şeklinde yanıt geldi.

Yayınlanma: 27.08.2011 - 13:41
Abone Ol google-news

Karacan Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün Milliyet ve Vatan gazetelerinde yer alan Demirören Grubu'nun "Milliyet ve Vatan gazetelerinin yayın hayatına kesintisiz devam edebilmesi için her türlü desteği verme" yönündeki açıklamalarının gerçekleri saptırmak için hazırlandığı savunularak, "Kamuoyu açıkça bilmelidir ki, Milliyet ve Vatan gazetelerinin teminata ihtiyacı yoktur; sadece medya yönetimi konusunda deneyimi olan profesyonel kişiler tarafından yönetilmeye ihtiyacı vardır" denildi.

Karacan Ailesi'nin, Demirören Grubu'nun taahhütlerini yerine getirmemesi ve gazetelerin markalarına haciz koyduğunu öğrendiği anda, ortaklığın esası olan güven ilkesinin sarsılması neden ile yönetim kurulundan istifa ettiği, ancak DK Yayıncılık'taki yüzde 50 hissedarlığın devam ettiği belirtilen açıklamada, "Demirören Grubu'nun, ortaklığın yürümemesi ile ilgili iddiaları tamamen gerçek dışıdır" ifadeleri kullanıldı. Karacan Grubu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu gerçek, Demirören Grubu tarafından saptırılarak,ortada başka sorunlar varmış gibi gösterilmektedir. Demirören Grubu'nun asıl amacı, gerçek amaçlarını kamufle ederek, söz konusu iki gazeteye sahip olmaktır. Şu unutulmamalıdır ki, Sayın Aydın Doğan Milliyet ve Vatan gazetelerini, Milliyet'in kurucusu olan aileye satmak için öncelik vermiştir. Demirören Grubu ise bu gerçeği göz ardı ederek gazeteleri ele geçirmek için her türlü hukuksuz işleme başvurmaktadır. Ancak bu hukuksuz işlemler birer birer yargıdan geri dönmektedir. Bütün bu gerçekler ışığında 3 nesildir yayıncılık hayatında var olan Karacan Ailesi, dedelerinden kalan mirasa sahip çıkmak ve haklarının gasp edilmesini önlemek için mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon