"Karışıklık, Filistin yönetimini de tehdit ediyor"

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Ortadoğu ülkelerindeki karışıklığın Filistin Yönetimi'ni de tehdit ettiğini belirterek, Filistin Yönetimi'ni, İsrail'le geçici barış anlaşması için müzakere etmeye çağırdı.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 15:23
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Ramat Gan'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Filistin liderliğinin, fazlasıyla talepte bulunup, çok az uzlaşma göstererek tarihi hatalarını tekrarladığını" öne sürdü.

Ortadoğu ülkelerinde, yönetime karşı düzenlenen protestoların Filistin Yönetimi'ne de sıçrayabileceğini savunan Ayalon, "Bölgesel güçlerdeki değişimin Filistin Yönetimi'ni de vurmayacağının garantisi olmadığını" belirterek, "Bu nedenle bir taraftan barış süreci devam ederken, ancak ve ancak İsrail'le yapılacak bir geçici anlaşmayla sağlanacak ekonomik ve sosyal güvenlik ortamının oluşturulması Filistinlilerin çıkarınadır" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin Yönetimi ile geçici bir barış anlaşmasına varmak için plan hazırladığı belirtilmişti. Ancak Filistin Yönetimi, daimi bir barış anlaşması dışında, İsrail'le geçici anlaşmaları kabul etmiyor.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ortadoğu'daki olaylara değinirken, dünya ülkelerinin, İran'daki İslam devriminin bir başka ülkede tekrarlanmamasını sağlamaları gerektiğini kaydetti. Ayalon, "Uluslararası toplum, ılımlı unsurları desteklemek amacıyla sosyal-sivil amaçlı bir Marshall planı başlatmalıdır" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler