Karşılıklı tavizler

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs sorununun karşılıklı tavizlerle çözümlenebileceğini ifade ederek, "Kıbrıs Rum tarafının verecek tavizi yoksa görüşme masasında bulunmasının anlamsız olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanı Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, görüşmelere 18 Eylül günü devam edeceği açıklandı.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 13:48
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs sorununun karşılıklı tavizlerle çözümlenecek bir sorun olduğunu ifade ederek, "Kıbrıs Rum tarafının verecek tavizi yoksa görüşme masasında bulunmasının anlamsız olduğunu" söyledi.

Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, Rum yetkililerin, 1977 Doruk Anlaşmaları ile "acı taviz verdik, başka taviz vermeyiz" yönündeki açıklamalarından artık vazgeçmeleri gerektiğini belirterek, "Kıbrıs sorununun, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın da daha önce açıkladığı gibi, karşılıklı tavizlerle çözümlenebileceğini" kaydetti.

Rum sözcülerin, "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali suçlamalarda bulunduğunu ve bu yönde kampanya başlattığını, müzakerelerin bu şekilde kampanyalarla manipüle edilmemesi gerektiğini ifade eden Erçakıca, "Kıbrıs Rum tarafı verecek tavizi olmadığını iddia ediyorsa görüşme masasında bulunması da anlamsızdır. Kıbrıs Rum tarafı manipülasyon peşinde koşmayı bırakıp, görüşme masasındaki yerini ciddiyetle almalıdır" diye konuştu.

 

Liderler perşembe günü buluşuyor

Sözcü Erçakıca, Cumhurbaşkanı Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, görüşmelere 18 Eylül Perşembe günü devam edeceğini, Lefkoşa ara bölgede yapılacak görüşmenin saat 10.00'da başlayacağını söyledi.

Erçakıca, görüşmede, geçen haftaki toplantıda ele alınmaya başlanan merkezi hükümetin yasama, yürütme ve yargı organlarının yetkilerinin görüşülmesine devam edileceğini belirtti.

 

Talat AKPM'de konuşacak

Erçakıca, Cumhurbaşkanı Talat'ın, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) 1 Ekimdeki oturumunda konuşma yapmak üzere, 30 Eylül'de KKTC'den ayrılacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Talat'ın, 2 Ekimde KKTC'ye dönmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler