Kart aidatları için Bakanlıktan önemli açıklama

Gümrük Bakanı Tüfenkci, alışverişte taksit imkanına sahip kredi kartlarından aidat alınmaması yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 12:46
Abone Ol google-news

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, alışverişte taksit imkanı sağlamasına karşın yıllık aidat ücretinden muaf tutulacak kredi kartı uygulaması konusunda bankalarla ortak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Tüfenkci gazetecilerin "kredi kart aidatlarının iadesiyle" ilgili soruları üzerine, "Bankalar Birliği ve tüketici hakem heyetlerine verilen raporlar doğrultusunda kredi kartlarının sınıflandırılması ve taksit imkanı olmayan tek çekimlik kartlardan aidat alınmaması yönünde çalışmamız vardı. Şimdi taksitli kredi kartlarına sınırlama getirerek acaba onları da aidatsız yapabilir miyiz diye bir başka çalışma da yürütüyoruz. Olgunlaşırsa açıklayacağız" diye konuştu.

Yargıtay 2012 yılında, tüketicinin talep etmesi durumunda kredi kartı aidatlarının 10 yıl geriye dönük olarak bankalardan alınabileceği yönünde bir karar almıştı.

Hükümet, Bankalar Birliği ve tüketici hakem dernekleri ise bir süredir farklı amaçlı kredi kartları çıkarılması, aidatlı ve aidatsız kart ayrımına gidilmesi yönünde bir çalışma yürütüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler