Kart: Belediyelerinin akıbetini de belirleyecekler

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 12 Haziran'da 863 beldenin aynı zamanda kendi belediyelerinin akıbeti hakkında karar vereceğini belirterek, "AKP'ye oy verdiği takdirde kendi belediyelerinin kapanmasına da onay vermiş olacaktır" dedi.

Yayınlanma: 06.06.2011 - 10:18
Abone Ol google-news

Yazılı bir açıklama yapan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP Hükümeti'nin nüfusu 2 binin altına düşen 863 beldenin kapatılmasına ve köy-mahalle statüsüne dönüştürülmesine karar verdiğini ifade etti. Kart, şöyle dedi:

"Bu belediyelerin 108'i Konya'dadır. CHP'nin mücadelesi sonucunda bu beldelerin 29 Mart 2014 tarihine kadar belediye olarak hizmetlerini sürdürmesi mümkün olmuştur. CHP'nin, bu beldelerin 2014'den sonra da belediye olarak hizmetlerini sürdürmesi için verdiği kanun teklifi AKP'nin engellemesi sebebiyle kanunlaşamamıştır. Bu sebeple; 863 belde halkı (1.500.000 civarındaki nüfus) 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde AKP'ye oy verdiği takdirde kendi belediyelerinin kapanmasına da onay vermiş olacaktır. CHP'ye oy verdiği takdirde ise, belde belediyelerinin 2014 yılından sonra da belediye olarak hizmet etmesine karar vermiş olacaktır."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler