Karzai gözyaşlarını tutamadı

Afganistan'da, Gazni Vali Yardımcısı Kazım Allayar'ın suikast sonucu ölümünün ardından Devlet Başkanı Hamid Karzai, saldırıyı kınayan bir konuşma yaparken gözyaşlarını tutamadı.

Yayınlanma: 28.09.2010 - 10:38
Abone Ol google-news

Önce yazılı açıklama yapıp saldırıyı kınayan Karzai, daha sonra okuma-yazma seferberliği ile ilgili bir konuşması sırasında vatandaşlara bu tür şiddeti kınamaları çağrısında bulundu.
Karzai, ''Evlatlarımız bombalar ve suikastlar yüzünden okula gidemiyor. Öğretmenlerimiz, çatışmalar ve suikast tehditleri yüzünden okula gidemiyor. Okullar kapalı'' dedi.
Yurtdışına çıkabilen gençlerin, yurtdışında okula gidip ülkesine yabancılaşacağı endişesini dile getiren Karzai, gözyaşları içinde ''Oğlum Mirvais'in yabancı değil, Afgan olmasını istiyorum'' dedi.

Gözyaşlarını silerek konuşmasına devam eden Karzai, Afganların, ülkeleri dağılırken savaşı bir bahane olarak kullanmamasını istedi. Taliban militanlarına da seslenen Karzai,''Hemşehrilerim, başkalarının çıkarı için kendi toprağınıza zarar vermeyin'' diye konuştu.

Hamid Karzai, ''NATO burada, terörizmle mücadele ettiklerini söylüyorlar. Bu 10. yıl, henüz bir sonuç yok'' ifadesini de kullandı. Öte yandan Gazni Emniyet Müdürü Zaravar Zahid, Alllayar'a yönelik suikastla ilgili açıklamada bulundu.

Zahid, bir intihar eylemcisinin Vali Yardımcısı Allayar'ın 2 araçlı konvoyunu hedef aldığını; saldırıda Allayar, yetişkin oğlu, yeğeni ve bir koruması ile birlikte yakınlardaki 2 sivilin öldüğünü söyledi. Zahid, saldırıda çok sayıda kişinin de yaraladığını kaydetti.
Vali yardımcılığı görevini 7 yıldan fazla bir süredir yürüten Allayar, 2 ay önce Gazni kentinde düzenlenen bir başka bombalı saldırıdan kurtulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler