Katledilen 7 TİP'li için adalet istendi

Ankara Bahçelievler’de ülkücüler tarafından katledilen Türkiye İşçi Partili (TİP) ve Genç öncülü 7 gencin katillerinin serbest bırakılması Taksim’de düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

Yayınlanma: 18.07.2012 - 19:39
Abone Ol google-news

Tramvay durağı’nda dün akşam biraraya gelen grup, “Katiller serbest adalet İstiyoruz”, “Unutmayacağız hesap soracağız” pankartları açıp, “Faşiştler vuruyor AKP koruyor”, “Devrim Şehitleri ölümsüzdür” sloganları eşliğinde, ellerinde katledilen devrimcilerin ve aydınların fotoğraflarını taşıyarak Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan katledilen 7 TİP’li gencin arkadaşı Nezih Kazankaya, “Bu uygulama Sivas Katliamı Davası’nın zamanaşımına uğratılması, Bahçelievler katliamında katillerden birisinin Kemal Türkler’in cinayetinden zaman aşımı ile kurtarılmasının bir devamıdır” dedi. Kazankaya, “Katillerle dayanışma katilleri koruma/kollama geleneği, 12 Eylül öncesi Milliyetçi Cephe iktidarlarını anımsatan biçimde MHP ile işbirliği yapan AKP iktidarı tarafından sürdürülüyor” diyerek, Sivas katliamcılarının zaman aşımından kurtarılmasına ‘hayırlı’ olsun diyen Başbakan’ın, Bahçelievler katliamcılarının hapisten çıkarken ‘pişman değilim, görevimi yaptım’ demesine zemin hazırladığını belirtti. Kazankaya, “Bu gelişmeler Roboski katliamının sorumluları hala adalet önüne çıkartılmamışken, Hrant’ın katillerinin, Zirve Yayınevi Katliamı’nın katillerinin ne zaman ve ne tür bir hukuki düzenleme ile bırakılacakları sorularını sorduruyor” ifadelerini kullandı.

Gruba aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK), ÖDP, TKP, EDP, EHP, Halkevleri, İHD, İstanbul Tabip Odası, Barış için Sanat, Çağdaş Avukatlar Grubu, 68'liler Birliği Vakfı, TÜKODER'in de bulunduğu birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti destek verdi. Grup eylemlerinin İzmir ve Ankara’da da devam edeceğini belirtti.

Fotoğraf: KAYHAN AYHAN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler