Katliam köyünden mektup var

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, Mardin'in Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü'nde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliam köyünden göç ettirilen ailelerin komisyona yaptıkları başvuru dilekçelerinde, arazilerinin durumlarını sorduklarını belirtti.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 11:35
Abone Ol google-news

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, basınla yaptığı sohbet toplantısında komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu dönem TBMM Dilekçe Komisyonu'nu daha aktif ve faal hale getireceklerini anlatan Akman, bu komisyona çok ciddi bir rağbet olduğunu kaydetti. Bu dönem 3 bin aşkın başvurunun yapıldığını belirten Akman, çok değişik konularda dilekçelerin geldiğini ifade etti.

Akman komisyona gelen dilekçeler hakkında şu bilgileri verdi: "Genellikle kişisel başvurular yapılıyor. Bazen aynı konu için toplu halde dilekçe yazanlar da var. Ya da aynı konu üzerine değişik yerlerden ve kişilerden başvurular geliyor. Akli dengesi bozuk olan vatandaştan, ülke meselelerine kadar pek çok konuda dilekçe geliyor komisyonumuza. Gelen mektup ve dilekçeler den de yararlanıyoruz Örneğin ülke meselelerini çok güzel bir şekilde kaleme alanlar var, önerileri olanlar da var."

Akman, bugüne kadar bazı önemli konuların bu komisyondan çıktığını kaydetti.
KEY ödemelerinin gündeme gelmesi ve yapılan yasa değişikliğinde komisyonun önemli rolü olduğunu kaydeden Akman, "Vatandaşların talepleri üzerine ilgili kurumlara başvurduk. Gerekli yasa değişikliği gündeme geldi. Biliyorsunuz vatandaşlarımız haklarını almış oldular. Dolayısıyla Dilekçe Komisyonu sadece bireysel başvuruları değil, bu tür toplumu ilgilendiren konuları da önemli katkıda bulunuyor" dedi.


İktidar milletvekillerinden 100 TL'lik yardım talebi

Zaman zaman Dilekçe Komisyonu'na çok ilginç başvuruların yapıldığını anlatan Akman, bazen de aynı konu ile ilgili yüzlerce talebin geldiğini söyledi.

Akman, bir yurttaşın komisyona yaptığı başvuru dilekçesinde özellikle iktidar partisine mensup milletvekillerinden 100 TL'lik yardım istediğini anlattı. Akman, "Oysa muhalefet partili milletvekilli arkadaşlarımız da aynı maaşı alıyor. Ama vatandaş özellikle iktidar milletvekillerinden istiyor" diyerek ilginç başvurulardan da örnek verdi.


Kürtçe dilekçe

Akman, gazetecilerin bu süreçte TBMM Dilekçe Komisyonu'na "Kürtçe başvuru" yapılması halinde nasıl bir işlem yapılacağını sormaları üzerine, şuana kadar böyle bir başvurunun henüz gerçekleşmediğini, gelmesi durumunda da şimdilik bir şey yapılamayacağını söyledi. TBMM İçtüzük gereği şimdilik bunun mümkün olamayacağına dikkat çeken Akman, "Hak arama noktasında herkesin istedikleri dilde başvuru yapma hakkına sahip olmalıdırlar" diye konuştu.

Mardin Katliamı

Akman, "Katliam Köyü" olarak bilinen Mardin'in Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü'nde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliam köyünden göç ettirilen ailelerin komisyona yaptıkları başvuru dilekçelerinde, arazilerinin durumlarını sorduklarını belirtti.

Akman, özellikle köyden göç ettirilen ya da köyden çıkmak zorunda kalan ailelerin köydeki arazilerinin durumunu merak ettiklerini, bu konuda da komisyonun dilekçeleri ilgili kurumlara gönderdiklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler