"Katliamın hesabını verin Başbakan"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Uludere'de istihbarat tartışmalarına ilişkin, "Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz? İstihbarat milliydi, gayri milliydi vaveylasıyla gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Katliamın hesabını verin Başbakan" dedi.

Yayınlanma: 21.05.2012 - 08:44
Abone Ol google-news

Yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Uludere'de 34 cana mal olan harekat sınır ötesiydi ve sınır ötesi yetkiyi Meclis'ten alan da hükümetti, emri veren de hükümet, hükümetin başı da Başbakan. Hükümetin emrini uygulayan ise Genelkurmay. Bu basit bir bağlantı. Ancak olay sanki çok karmaşıkmış gibi çözülemiyormuş gibi yapıp üstünü örtmek isteyenler, sorumluluktan kaçacak, saklanacak delik arayanlar hala, şaşkın. Cinayetleri nereye bulaştırabilirim paniği yaşıyor. Önce devlet kaynaklarıyla kendi ayıplarını örtmeye çalıştılar, ölenlere bedel biçtiler, tutmadı" dedi.

"Kimdi o joystiğin düğmesine basan yoksa bir hayalet sürücü müydü"


"Bulantı veren bu taktik tutmayınca suçlu aranmaya başlandı" diyen Tarhan, açıklamasında şöyle devam etti:

"Kimdi, kimdi o joystiğin düğmesine basan yoksa bir hayalet sürücü müydü diye sağa sola sormaya hatta emekli olan bir askerin üzerine bile yıkmaya çalıştılar. Tutmadı.
Alelacele verilen tazminat ve şehadet mertebesinin sırrının aydınlanması için anlaşılan yine büyük patronun devreye girmesi gerekti. Pentagon bir gazete aracılığı ile bülbül gibi ötmeye başlayınca, suçu patronun üzerine yıkmaya çalışıp, meseleyi geveleyemeye kalkıştılar. Bu da tutmadı.

Bizim Uludere'deki katliamın taa Amerika'daki Obama'yı zor durumda bıraktığını söyleyen Başbakan'a yakın dostu birileri 'zorda olan sensin aslanım" diye fısıldayıvermiş. Yani bu da tutmadı."

"Sanki dut yemiş gibi"

Açıklamasında Başbakan'a, "dut yemiş gibi" benzetmesi yapan Tarhan, şöyle dedi:
"Pek öfkeli ve herkese laf yetiştiren Başbakan şu anda sanki dut yemiş gibi. Pek kibirli Başbakan susuyor. Kendisine verilen mesajları fazla kurcalamıyor ve kurcalatmıyor ki, ne olur ne olmaz. Wikileaks belgelerinde belki bişeyler vardır, birilerinin sabıka kayıtları ya ortaya dökülüverirse! Belli ki ellerinde önemli kozlar olanlar, daha büyük kozlar kopartmak için 'zorda olan sensin' mesajlarını veriyorlar. Veriyorlar da -siz Başbakan susmaya devam edecek misiniz?

Siz bizim aklımızla alay mı ediyorsunuz? İstihbarat milliydi, gayri milliydi vaveylasıyla gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Siz söylemeseniz de tüm belirtilerden anlaşılan o ki bir istihbarat paylaşımı yapmışsınız. Ancak önemli olan nasıl olur da bir istihbarat nereden ve kimden gelirse gelsin, teyit edilmeden kullanılır ve onlarca insanın ölümüne yol açılır? Ve nasıl olur hala sorumlu ortaya çıkartılamaz. Üstüne üstlük bu çocuk katliamının üstünü para vererek örtmeye nasıl olur da utanılmaz?"

"Katliamın hesabını verin Başbakan"

"İçerde sorumluluğu askere, dışarda Obama'ya havale ederek kurtulabileceğinizi mi sanıyorsunuz?" sorusunu yönelten Tarhan, "Yoksa Pentagon da mı hükümetinizi yıpratmak istiyor? O da Ergenekon'un uzantısı olmasın sakın? Fenerbahçe taraftarına gürlediğiniz gibi Pentagon'a da gürleyecek misiniz Başbakan? Hani asker siyasi iradeye bağlıydı, hani sizin memurunuzdu, hani siz ne derseniz onu yapardı, hani uymayanlar uyarılır, muhalif kalanlarsa içeri atılırdı? Artık yeter, size de yazık. Sorumluluktan kaçmaktan yorulmadınız mı, vazgeçin ve gereğini yapın. Katliamın hesabını verin Başbakan" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler