Kaybolan mutfaklar için buluştular
Time dergisi tarafından aşçılık geleneğinin ‘peygamber’i olarak nitelendirilen Munoz Zurit sempozyum için “Biz yok olma tehlikesi altında olan ürünlerin elçileri olacağız. İnsanların o ürünleri unutmaması için onlarla yemek yapmaya başlamak zorundayız” diyor.

Dünyaca ünlü şefler, kaybolmaya yüz tutan yerel mutfakları korumaya yönelik bir sempozyum için Meksika’da buluştu. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Antik Yüzen Bahçeler’de gerçekleşen toplantıda dünyanın tehlike altında olan biyolojik çeşitliliğine dikkat çekildi. Joan Roca (İspanya), Michel Bras (Fransa) ve Gaston Acurio (Peru) gibi ünlü şeflerin yer aldığı sempozyumda iklim değişikliği, endüstriyel tarım ve aşırı avlanmanın dünyadaki bitki ve hayvan yaşamına yönelik ciddi tehditler oluşturduğu belirtildi. Bu tehditlerin yerel mutfakları doğrudan etkilediğinin altı çizilirken yerli ve organik tohumların tekrardan üretilmesi ve kullanılması gerektiği ifade edildi.
Yüzen bahçeler
İsmi “çiçekli yer” anlamına gelen Xochimilco, kanallar üstüne kurulmuş bir yerleşim. 14’üncü yüzyılda bölgeye gelen Aztekler, adacıklar arasına köprüler yapmış, bahçeler kurmuş, tarlalar oluşturmuş. Meksika’nın başkenti Mexico’daki bölge UNESCO Dünya Mirası listesinde

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!