Kaymakamlık'tan cemevine izin yok!

Yenimahalle Kaymakamlığı, Pir Sultan Abdal Derneğince ilçedeki bir parka yaptırılan cemevinin izinsiz olduğunu belirterek, parkın boşaltılmasını istedi.

Yayınlanma: 13.12.2011 - 18:24
Abone Ol google-news

Yenimahalle'deki Ergazi Parkı'na Pir Sultan Abdal Derneğince yapımına başlanan cemevinin yıkılması konusunda daha önce Yenimahalle Belediyesi tebligatta bulunmuş, cemevinin yıkılmaması için mahalle sakinleri parkta nöbet tutmaya başlamıştı. Bugün Yenimahalle Kaymakamlığınca da bu yönde bir tebligat gönderileceği bilgisi üzerine aralarında Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül'ün de bulunduğu bir grup vatandaş cemevi inşaatında beklemeye başladı.

Bekleyiş sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz da cemevini ziyaret ederek yurttaşlara destek verdi.

Günaydın, buradaki konuşmasında, Aleviler ile CHP'nin karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi. ''Aleviler ile CHP etle tırnak gibidir'' diyen Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Alevi vatandaşlar kendilerini ifade etmeleri için gerekli mekanlara kavuşmalıdır. Buna karşı gerçekleştirilen her türlü engelleme CHP'nin dışında gerçekleşiyor. CHP ile Alevileri karşı karşıya getirip bundan nemalanmaya çalışanlar var.''


Günaydın, daha sonra cemevi inşaatını gezdi.

Bu sırada parka gelen Yenimahalle Kaymakamlığından yetkililer, cemevinin izinsiz olduğunu belirterek parkın boşaltılmasını istedi. Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri ise kaymakamlık tarafından kendilerine iletilen tebligatı kabul etmedi. Kaymakamlık yetkililerinin ayrılmasının ardından konuşan Güzelgül, cemevini 18 Aralık'ta açmayı planladıklarını o zamana kadar yıkım ihtimaline karşı buradaki bekleyişi sürdüreceklerini söyledi.

Dernek yöneticileri ise gazetecilere yaptıkları açıklamada, daha önce kendilerine yıkım tebligatı gönderen Yenimahalle Belediyesinin, kaymakamlığa başvurarak işgalin kaldırılıp parkın kendilerine iadesini istediğini, bunun üzerine kaymakamlıktan kendilerine parkın boşaltılması yönünde tebligat geldiğini öne sürdü.

''Bizimle ilgisi yok''

Öte yandan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konunun kendileriyle bir ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Batıkent'te bir cemevine ihtiyaç bulunduğunu kaydeden Yaşar, ''Burada çok sayıda Alevi vatandaşımız var. Nasıl ki camiler için yer ayrılıyor, cemevleri için de yer tahsis edilmeli. Ancak bu cemevinin yapıldığı yer yeşil alan. Burayı işgal etmişler. Cemevi bir parka yapılıyor. Kaymakamlık cemevi yapılan yeri derneğe tahsis edip etmediğimizi sordu. Biz de herhangi bir tahsisat yapmadığımızı bildirdik. Buna yetkimiz yok. Bunun dışında konunun bizimle bir ilgisi de yok'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler