Kayyım atamasını protesto edenlere polis müdahalesi... Gözaltılar var

DBP'li belediyelere kayyım atanmasının ardından, sabah saatlerinde Hakkari, Batman ve Suruç'ta toplanan yurttaşlara polis müdahale etti. Hakkari'de 4 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.09.2016 - 10:43
Abone Ol google-news

<video:598917>

Hakkari'de belediyeye kayyum atanmasının ardından, belediye önünde toplananlara polis müdahale etti. Olaylar sırasında 4 kişi gözaltına alındı.

Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi'nin, yapılan 'öz yönetim' açıklaması'na katılmaları nedeniyle geçen yıl Ağustos ayında tutuklanmalarının ardından, Belediye Meclis üyelerinin seçtiği Eş Belediye Başkanları Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, polisin belediyeye Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim'in kayyım atandığını haber vermesi üzerine Bulvar Caddesi'ndeki binaya geldi. Ancak eş başkanlar içeriye alınmadı.

Kayyım atanan belediyeye böyle girdiler

Bunun üzerine belediye binasının önünde Yıldız ve Alkan beklemeye başladı. Ardından partililer de çevrede toplanmaya başladı. Belediye çevresinde önlem alan polis, toplanan grubun dağılmasını istedi. Kalabalık dağılmayınca, basınçlı suyla müdahale edildi. Çıkan olaylar sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Mikayil Erdal, HDP Merkez ilçe Başkanı Asım Özcan ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da belediye binasına geldi. Belediye binasına bu sırada büyük bir türk bayrağının asıldığı görüldü.

EŞ BAŞKAN YILDIZ; "HALKIN İRADESİNE DARBEDİR"

Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin öz yönetim açıklamalarına katıldıkları gerekçesi ile tutuklanmalarından sonra yerlerine gelen eş Başkan Fatma Yıldız, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, bunun halkın iradesine yapılmış bir darbe olduğunu belirterek, "Sabah arkadaşlarımızın bizi aramasından sonra belediyeye geldim. Belediyeye bir vali yardımcısı atamışlar. Bize şunu söylüyorlar 'Milletvekili de olsanız belediye başkanı da olsanız biz tanımıyoruz' diyorlar. Bu halkın iradesini tanımıyorlar. Bu iradeye yapılmış bir darbedir" iddiasında bulundu.

<video:598833>

BATMAN'DA GERGİNLİK

Batman'da da benzer olaylar yaşandı. Batman İl Belediyesi'ne kayyım atanmasından sonra belediye önünde toplanan ve içeri girmek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Çıkan arbede sırasında çekim yapanlar da darp edilerek engellenmeye çalışıldı.

SURUÇ'TA DA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İçişleri Bakanlığı'nca kayyım ataması yapılan 28 belediye arasında bulunan Suruç Belediyesi'ne, sabah erken saatlerde polisler geldi. Polislerin, belediye çevresinde önlem almasının ardından çağırılan Halil Akbaş'a, bakanlığın kararı tebliğ edildi. Buruç Beledeyesi'ne kayyum olarak atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz göreve başladı.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ KALABALIĞA MÜDAHALE

Suruç Beledeyesi'ne kayyım olarak atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz göreve başladı. Belediyeye kayyım atandığı haberinin ardından yaklaşık 200 kişilik grup, Suruç Belediyesi önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Bölgede önlem alan polisler de kalabalığı dağılması konusunda uyardı. Dağılmayan kalabalığa polisler, zırhlı araçlardan biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Müdahalenin ardından kalabalık bölgeden ayrılırken, polislerin belediye çevresi ile ilçe genelindeki önlemi aldı.

<video:598973>

 

 

Kayyım atanan belediyelerin listesi 

HDP'den kayyım atamalarına çok sert tepki

Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilçede internet kesintisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler