KCK davasında yine tahliye yok

PKK'nin şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye ilişkin Diyarbakır'daki davada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Yayınlanma: 07.05.2012 - 17:18
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 47. duruşmaya, tutuklu 99 sanıktan mazeret bildiren 26'sı katılmazken, 77 tutuklu sanık hazır bulundu.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Musa Farisoğulları ile ilgili deliller okunurken, söz verilen Farisoğulları, Kürtçe konuşmak isteyince mikrofonu kapatıldı.

Daha sonra sanık Farisoğulları ile ilgili 'X', 'Güneş' ve 'Papatya' kod adlı gizli tanıkların ifadeleri okundu.

Mahkeme, sanık avukatlarından Hayrettin Güzel'in, Farisoğulları'nın sağlık problemi nedeniyle tahliye talebini değerlendirmek için duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, tahliye taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstenen cezalar

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 99'u tutuklu 152 sanık hakkında ''Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma'', ''Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'' ve ''Terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Hakkında yakalama kararı bulunan terör örgütü PKK'nin sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un ilk şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 12 belediye başkanı, iki il genel meclisi başkanı ile iki belediye meclisi üyesi de zanlılar arasında yer alıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler