KCK'de gözaltına alınan gazeteciler için protesto

KCK'ye yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda gazetecilerin de gözaltına alınması Van'da protesto edildi.

Yayınlanma: 23.12.2011 - 17:07
Abone Ol google-news

PKK'nin gizli şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye yönelik 3 gün önce 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirlerinin de bulunduğu gazetecilerin gözaltına alınması Van'da protesto protesto edildi.

Yaklaşık 50 kişi DİHA'nın depremin ardından Musa Anter Barış Parkında kuduğu ve büro olarak kullandığı çadırın önünde toplandı. Yapılan basın açıklamasına DİHA muhabirlerinin yanı sıra BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve kadın dernekleri katıldı. Basın açıklamasına katılanlar ellerine aldıkları Türkçe ve Kürtçe yazılı 'Bu ateş sizi de yakar', 'Gerçeklerden asla taviz verilmez', yazılı pankartlar taşıyarak, 'Baskılar bizi yıldırımaz' sloganları attı.

"Biz bu oyunu biliyoruz ve bozacağız"

Basın açıklamasını okuyan DİHA Dyarbakır Muhabiri Sertaç Kayar, gözaltına alınan gazetecilerin susturulamayacağını ve senaryonun özgür basını susturma senaryosu olduğunu söyledi. Kayar, 20 Aralık sabahı özgür basın geleneğinden gelen ajansımız DİHA'nin 7 bürosu Özgür Gündem Gazetesi, Etik Ajans, Gün matbaası ve Demokratik Modernite dergisinin bürolarına düzenlenen ve düne kadar da süren baskınlarda 48 gazeteci arkadaşımız gözaltına alındı. Bizde tüm zorluklara rağmen Musa Anter Barış Parkı'nda kurduğumuz çadırda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizim çalışma arkadaşlarımızda baskınlardan nasibini almış Karadenizli arkadaşamız Evrim Kepenek'de gözaltına alınmıştır. Gerçeklerden asla taviz vermeyeceğiz. Biz bu oyunu biliyoruz ve bozacağız" dedi.

Yapılan basın açıklaması bitinceye kadar DİHA çalışanları ellerindeki fotoğraf makinaları ve kameralarını kaldırarak protesto gösterisi yaptı. Toplanan kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sesizce dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler