Kedileriyle yaşayan yaşlı adam yardım bekliyor

Kozan ilçesinde, çöp biriktirdiği evinde kedileriyle yaşayan 85 yaşındaki Hasan Ali Aras'ın yaşlı bakım evine yatırılması istendi.

Yayınlanma: 18.08.2014 - 11:14
Abone Ol google-news

Çanaklı Mahallesi Sungur Sokak'ta çöp dolu bir evde 15 kedisiyle yaşayan Aras, uzun süre komşularının desteğiyle hayatını sürdürdü. Son 2 yıldır sağlığı iyice bozulan ve kendine bakamayacak duruma gelen Aras'ın evinde biriken çöpler, mahalle sakinlerinin başvurusu sonucu geçen yıl temizlendi. Bir kamyon çöp çıkan evde yine çöp birikmeye başladı. Evden yayılan kötü kokular çevredeki vatandaşları rahatsız etti.

Mahalle sakinlerinden Ümit Düzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşusu Aras'ın bir bakım evine yerleştirilmesi ve çevre sağlığını tehdit eden evde yeniden temizlik yapılması konusunda ilgili kurumlara geçen hafta başvuruda bulunduklarını ancak henüz olumlu bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Yaptıkları araştırmada birinci ve ikinci derecede hiç yakını olmayan Aras'ın birkaç yıl önce birlikte yaşadığı abisinin de vefatının ardından yaşam koşullarının iyice bozulduğunu anlatan Düzgün, Aras'ın geçimi ve bakımının mahalleli tarafından karşılandığını kaydetti.

Erdal Düzgün de komşuları Aras'ın durumunun içler acısı bir hale geldiğini söyledi.

Mahalle sakini olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak Aras'ın ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden Düzgün, "İhtiyaçlarını karşılayamadığı için evinin her tarafı pislik ve çöp dolu. Temizlesek dahi yine aynı oluyor. Devletimizden bu yaşlı vatandaşımızın bir yaşlı bakım evine veya huzurevine yerleştirmesini, ilgilenilmesini istiyoruz" dedi.

Hasan Ali Aras da Adana'daki bir yaşlı bakım evine yerleştirilmeyi istediğini dile getirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler