Kemal Kılıçdaroğlu ve Enis Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler gece yarısı görevden alındı

CHP'li Yarkadaş "Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'nun davalarına bakan hakimler, gece yarısı operasyonuyla görevden alındı. Yargıda Kılıçdaroğlu - Berberoğlu ayarı yapılıyor" dedi.

Yayınlanma: 29.12.2017 - 14:56
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Yargıda gece yarısı yapılan operasyonlar, CHP'yi cezalandırmaya dönük bir girişimin işaretidir. Üç hakim aynı anda görev yerlerinden alındı. Adalet Bakanı açıklama yapmalıdır" dedi.

 Yargıda deprem yaratacak değişiklikler yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi ile Anadolu İstinaf Mahkemesi'nin yargıçlarının yerleri gece yarısı kararnamesiyle değiştirildi. Bunun adı yargı darbesidir" ifadesini kullandı.

 "GECE YARISI DARBESİ!"

 CHP'nin yeni seçilen ilçe başkanlarını ziyaret eden CHP'li Yarkadaş, yargıdaki değişiklikleri Tuzla İlçe Başkanlığı'ndaki toplantıda açıkladı.

 Yarkadaş, gece yarısı yapılan operasyonla, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara bakacak olan Anadolu 20. Asliye Hukuk Hakimi'nin görev yerinin değiştirildiğini söyledi.

 Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Yargıda gece yarısı darbesi yapıldı. Biliyorsunuz; AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'na peş peşe tazminat davası açıyor. Bu davalara bakacak olan Anadolu Adliyesi 20. Asliye Hukuk Hakimi Pınar Daşlıçay gece yarısı kararnamesiyle görevden alındı. Daşlıçay'ın yeni görev yerine gitmeden önce izne ayrıldığını öğrendik. Daşlıçay'ın yerine ise ağabeyinin Cumhurbaşkanlığı'nın bir dönem danışmanlığını yaptığı belirtilen Hakim Memun Kılıç getirildi. 2016 yılında Hakim yapılan Kılıç'ın face hesabında Rabia sembolleri var."

 "CEZA AYARI YAPILIYOR!"

 Bu atamanın, "Yargıda Kılıçdaroğlu ayarı" anlamına geldiğini belirten Yarkadaş, "AKP, bu değişikliğe neden gittiğini kamuoyuna açıklamalıdır! Mevcut hakim Pınar Daşlıçay, görev yerinden neden alel acele alınmış ve izne çıkarılmıştır?" diye sordu.

 Anadolu Adliyesi'nde görev yeri değiştirilen bir başka hakimin ise 4. Hukuk Daire Başkanı Ramazan Altınbey olduğunu belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "AKP'lilerin, Ramazan Altınbey'e bir süredir baskı yaptığı konuşuluyordu. Altınbey, tazminat ve haksız fiil davalarına bakıyor. Bu daireden çıkan cezalar yüksek değil diye AKP'de rahatsızlık varmış. Bu rahatsızlığı dün gece yaptıkları operasyonla bitirdiler. Belli ki artık bu daire muhaliflere ceza yağdıracak. Altınbey ise yeni görev yeri Denizli'de adaleti temsil etmeye çalışacak."

 BERBEROĞLU'NUN HAKİMİ DE GÖNDERİLDİ!

 Gece yarısı operasyonuyla CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yargılandığı Anadolu Yakası İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Sadık Özkan'ın da görevden alındığını açıklayan Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

 "İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Daire Başkanı Sadık Özkan, Enis Berberoğlu kararını bozmuştu. Yargılamaya da yeniden başlamıştı. Tam beş ay önce göreve getirilen Sadık Özkan, bugün Berberoğlu'nun tahliyesine ilişkin dilekçeyi inceleyecekti. Yasal süre bugün doluyordu. Ve gece yarısı, heyetiyle birlikte başka bir daireye atandı. Yerine ise Zekeriya Şen getirildi. Kararlar bugün tebliğ edildi. Şen, göreve atanır atanmaz, dilekçeye baktı ve 'Berberoğlu'nun tutukluluğunun devamına' karar verdi. Adalet Bakanı ve HSK bunların ne anlama geldiğini derhal açıklamalıdır. Tüm davalar şaibe altındadır. Yargıda Kılıçdaroğlu - Berberoğlu ayarının yapıldığı görülmektedir. Bu mahkemelerden adil bir karar çıkmasını beklemek ise saflıktır. AKP'nin derhal açıklama yapması gerekiyor."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler