Keneyle mücadele timi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 60 bin keklik, sülün ve beç tavuğunu doğaya salarak, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele edecek.

Keneyle mücadele timi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.05.2012 - 10:50

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, keklik, sülün ve beç tavuklarının, tabiattaki zararlı haşerelerin yok edilmesinde etkili olduğuna işaret etti.
Bu kapsamda geçen yıl 55 bin 49 kanatlının tabiata salındığını, bu yıl ise 60 bin kanatlıdan keneyle biyolojik mücadelede yararlanılacağını belirten Eroğlu, 2001-2011 yılları arasında keklik, sülün ve beç tavuğu olmak üzere 279 bin 355 kanatlı yaban hayvanının tabiata bırakıldığını bildirdi.

Üretim miktarlarını her geçen dönem artırdıklarını kaydeden Eroğlu, halihazırda Kahramanmaraş-Kapıçam, Afyonkarahisar-Şuhut, İstanbul-Polonezköy, Samsun-Gelemen, Yozgat-Merkez ve Gaziantep-Erikçe üretme merkezlerinin faaliyetlerine devam ettiğini, Malatya Üretme Merkezi'ni de gelecek yıl üretim yapmasının planladığını ifade etti.

Son günlerde görülen kene vakalarına bakıldığında zararlılarla mücadelede tabii yöntemlerin kullanılmasının önemine dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

''Zararlılarla yapılan kimyasal mücadelenin tabiatta ortaya çıkardığı tahribatı da göz önünde bulundurursak biyolojik mücadelede kanatlı hayvanların ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Türkiye'nin pek çok yerinde kanatlı üretim merkezleri kurduk ve burada üretilen kanatlılar tabii yaşam ortamlarına salınıyor. Kanatlıların sayısız faydaları var. Üretme merkezlerimizde üretilen kanatlı türlerle hububat zararlıları ve KKKA hastalığıyla biyolojik mücadeleye destek veriyoruz, genetik çeşitliliği koruyoruz, tabiatı koruma konusunda farkındalığı artırıyoruz ve kırsal kalkınmaya destek sağlıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon