Kenya'da zürafa merkezi oluşturuldu

Modern hayat ile vahşi doğanın iç içe geçtiği Kenya'nın başkenti Nairobi'de, çocukların animasyon ve çizgi filmlerde ''Zarif'', ''Duygusal'', ''Hassas'' kişiliğe sahip, sevimli bir karakter olarak tanıdığı zürafaları, doğal ortamlarında elle beslemek mümkün oluyor.

Yayınlanma: 16.04.2011 - 10:37
Abone Ol google-news

Kent merkezindeki ''Zürafa Merkezi'', Vahşi Yaşam Afrika Fonu tarafından etleri ve derileri yüzünden öldürülüp yaşam alanları yok edilen ve sayıları hızla azalan Rothschild cinsi zürafaların neslinin tükenmesine engel olmak ve yeniden sayılarını arttırmak amacıyla oluşturuldu.

Kenya genelinde yaşayan ve sayılarının 300 olduğu belirtilen Rothschild cinsi zürafanın 14'ü bu merkezde bulunuyor. Burada zürafaları doğal hayatlarında görebiliyor, inşa edilen gözlem kulesine çıkarak görevliler tarafından size verilen yemlerle onları ellerinizle besleyebiliyor ve haklarında daha geniş bilgi alabiliyorsunuz.

Merkezde oluşturulan küçük bir marketten de zürafa motifli çeşitli el emeği hediyelik eşya da edinmek mümkün oluyor.

Genel olarak Avrupa'dan safari turları için gelen turistlerin yanı sıra başta çocuklar olmak üzere Kenya halkı da zürafaları yakından görebilmek, elleriyle besleyebilmek ve orman içindeki zarif salınımlar şeklinde yürüyüş ve yaşantılarını izleyebilmek için sıklıkla bu merkezi ziyaret ediyor.

Çocukların, karada yaşayan en uzun hayvan olma özelliği taşıyan bu sessiz, saldırgan olmayan, ağaçların yapraklarıyla beslenen nadide hayvanlara dokunmak ve onları beslemekten dolayı duydukları mutluluk ve sevinci görülmeye değer.

''Zürafa Merkezi''ndeki yetkililerin verdikleri bilgilere göre, uzun boyunlarından geçerek beyinlerine kadar kan pompalayabilmek için 11 kilogram ağırlığında kalbe sahip olan zürafalar, kolaylıkla yere yatıp kalkamadıkları için genellikle ayakta ve en fazla yarım saate kadar uzayan sürelerde uyuyor. Zürafalar, yürürken sağ ön ve arka ile sol ön ve arka bacaklarını aynı anda hareket ettikleri için edalı bir yürüyüş sergiliyor. Hamilelikleri 15 ay süren ve yavrularını 9 ay emziren bu hayvanlar, zorunlu olursa bir ay su içmeden yaşayabiliyor.

Rothschild zürafaları, merkezde Warthog denilen yaban domuzları ile bir arada yaşıyor.

Çirkin bir görüntüye sahip olan domuzların, yerden bir şeyler yiyebilmek için ön bacaklarını dizlerinden itibaren kırmaları dikkat çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler