Kerbela'nın 1373. yılı

Kars'ta, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin Kerbela'da şehit edilişinin 1373. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Yayınlanma: 24.11.2012 - 14:44
Abone Ol google-news

Hazreti Ali Çarşı Camisi önünde toplanan Caferiler, bir süre dua etti. Grup, daha sonra ağıt ve salavat eşliğinde sine vurup, zincirle sırtlarını döverek, Faikbey Caddesi'nden Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami önüne kadar yürüdü.

 

 

Kars Garnizon Şehitliği önünde devam eden programda konuşan Vali Eyüp Tepe, binlerce yıldır herkes tarafından anılan bugünün, Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik günü, İslam ve Müslüman düşmanlarının sevindirilmeyeceği bir gün olduğunu söyledi.

Kars Caferilerinin Dini Lideri Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem de Kerbela olayının Müslümanlar arasına sokulan fitnenin doğurduğu bir trajedi olduğunu anımsatarak, Kerbela acısının kıyamete kadar dinmeyeceğini ifade etti.

İslam aleminin dört bir köşesinde Müslümanların bu acıyı yüreklerinin derinliklerinde hissetmesine rağmen, halen Muaviye ve Yezid uzantılarının bitmediğine dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti:

''Ehlibeyt, tüm İslam aleminin, hatta tüm beşeriyetin ortak paydasıdır. Bunca acı yaşamış insanların bugün herkesi Ehlibeyt sevgisiyle kucaklaması takdire şayan ve asil bir davranıştır. Dün Yezid, Hazreti Hüseyin'i şehit etmişti. Günümüz Yezit'leri ise maalesef bugün İslam beldelerinde kan akıtmaya devam ediyor. İşin acı tarafı Hz. Hüseyin'i şehit eden Yezid'e, nasıl ki bir kısım Müslümanlar yardım etmişti, günümüzün Yezit'lerine de yine gafil Müslümanlar yardım etmektedir. Bu gelişmeleri acıyla ve gözyaşıyla takip ediyoruz. Temennimiz odur ki Müslümanlar biran önce gaflet uykusundan uyansın ve Ehlibeyt meşalesi altında birleşsin.''

Konuşmaların ardından, deste grupları dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi.

Burada, yakınlarının mezarlarını ziyaret eden gruba hayırsever vatandaşlar tarafından çay, şerbet ve helva ikramında bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler