Kerry: Kabul edilemez, tehlikeli
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Hizbullah'ın Suriye'de artan varlığının "kabul edilemez" ve "çok tehlikeli" bir tırmanmaya işaret ettiğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, ABD olarak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Hizbullah militanlarının Kuseyr ve Suriye'nin diğer kesimlerindeki aktif rolünü teyit eden son açıklamalarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bu, kabul edilemez ve çok tehlikeli bir tırmanma" dedi.
Sözcü Psaki, "Hizbullah'ın, savaşçılarını Suriye'den derhal çekmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı. "İran'ın Cenevre Konferansı'na katılmasını destekliyor musunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Psaki, bu konudaki nihai kararın ABD, Rusya, uluslararası ortaklar ve BM tarafından birlikte tartışarak alınacağını kaydetti.
Bu kararın henüz alınmadığını belirten Psaki, "Ancak şunu söylemeliyim ki: İran, Suriye konusunda yapıcı bir rol oynamadı. Silahlar gönderdiler, para gönderdiler, savaşçılar tedarik ettiler, Hizbullah'ı finanse ettiler. İran'ın barışçıl bir geçiş süreci istediğine inanmamız için bir neden yok" diye konuştu.
Video Haberler
-
Kadınlardan Pınar Gültekin için adalet nöbeti
-
'Bir menemen yapacağız, ona bile zorlanıyoruz'
-
Anne ve babasını darbeden ağabeyini öldürdü
-
2 otomobilin çarptığı kaza kamerada
-
Selin verdiği tahribat havadan görüntülendi
-
Köpeği öldürüp, evi kurşunladı: Gardıropta yakalandı
-
Saltukova sabah sel sularıyla uyandı
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Raziye’nin katiline 'indirimsiz' ağırlaştırılmış müebbet
-
TIR'ın dorsesi, alev alev yandı
En Çok Okunan Haberler
-
Endişelendiren dolar tahmini
-
Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ı yitirdik
-
CHP'den Aykut Erdoğdu açıklaması
-
Motorine indirim geliyor
-
'Şeyh'in cenazesi yargıya taşınıyor
-
'Görüşmem mümkün değil'
-
Asgari ücret için ‘müjdeli haberi vereceğiz’ dedi
-
AKOM'dan İstanbul için fırtına uyarısı!
-
Erdoğan, ihraç kararına ne dedi?
-
Cüneyt Arkın'ın vasiyeti ortaya çıktı