KESK operasyonunda 27 tutuklama

DHKP-C örgütüne yönelik olduğu iddiasıyla KESK üyesi kamu emekçilerine yönelik gerçekleştirilen ve 160’tan fazla kişinin gözaltına alındığı operasyonda 27 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 22.02.2013 - 09:00
Abone Ol google-news

DHKP-C’ye üyesi oldukları iddiasıyla Malatya, Sivas ve Tunceli’de gözaltına alınan KESK üyesi 13 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Malatya adliyeyesine sevk edildi. Eğitim-Sen eski Malatya Şube Erdoğan Canpolat’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.  Mersin’de adliyeye sevk edilen 8 kişiden 2 kişi tutuklandı. Erzurum’da 6, Antalya’da 4 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ankara’da aralarında KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’inde bulnuğudu 30 kişi adliyeye sevredildi.

İzmir’de de KESK üyeleri de, İzmir Adliyesi önünde toplanarak, arkadaşlarına destek verdiler. KESK Ege Bölgesi Dönem Sözcüsü İsmail Akyol burada kitle adına yaptığı açıklamada, emekçilere karşı keyfi gözaltılar ve tutuklamalar yaşandığına dikkat çekti. Açıklamada “KESK olarak ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP dikilmektedir” denildi.

Kendinden olmayanları boğuyorlar

İstanbul’da önceki gün adliyeye sevkedilen 30 kişiden 19’u tutuklanırken 11 kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 25 kişi ise dün sabah saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.  Aralarında KESK yöneticilerininde bulunduğu 25 kişinin adliyeye getirilişi sırasında KESK İstanbul Şubeler platformundan bir grup kamu emekçisi protesto gösterisi düzenledi. Adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan KESK MYK üyesi Ali Kılıç, “AKP iktidarı kendinden olmayan herkese kin duyarak yarattığı öfke dalgaları ile emek ve demokrasi güçlerini boğmayı hedefliyor. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek sözü verdik ve baskılar sürse de mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Gözaltına bulunan Dr. Onur Bilgiç’in eşi Özden Doruk Bilgiç, bazı medya organlarında çıkan haberlere tepki göstererek, “Bazı gazeteler DHKP-C’ye ilaç sağladığımızı yazdılar. Evimiz kameralarla takip ediliyor. Apartman girişinde ve asansörde kameralar var. Kim ne yazarsa yasın. Emniyettesorulanlarla, gazetede yazanlar arasında bağ yok” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler