KHK'lileri işe geri döndürme çağrısı

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu (OHAL) verilerine ilişkin, “Karara bağlanan dosyalar ve komisyon çalışanlarının mesai saatleri düşünüldüğünde ortalama 2.5 dakikada 1 karar veriliyor. Tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmeli” dedi.

Yayınlanma: 08.02.2019 - 21:34
Abone Ol google-news

Gökçen, yaptığı yazılı açıklama ile son açıklanan OHAL Komisyonu verilerini değerlendirdi. Gökçen, her ay ortalama 3 bin ile 5 bin civarında dosyanın sonuçlandırıldığına, aralık ayında ise 8 bin 500 dosyanın karara bağlandığını kaydetti. Gökçen, “Karara bağlanan dosyalarla komisyon çalışanlarının mesai saatlerini birlikte düşündüğümüzde ortalama 2.5 dakikada 1 kararın verildiğini görüyoruz” dedi. Kişilerin terörle bağlantılı olduğunu tespit etmenin ve kurum görüşü almanın toplam 2.5 dakika sürdüğünün altını çizen Gökçen, “Aralık ayında ise her 1 dakika 11 saniyede karar verilmiş. İnsanların iş hayatı her 1 dakika 11 saniyede çöpe atılmış” dedi. 

Gökçen, şunları kaydetti: “Hukuksuz OHAL Komisyonu binlerce KHK mağdurunu oyalarken, binlercesinin de sevdikleri işlerine dönmelerini dakikalar içinde engelliyor. Bunu da utanmadan raporlarıyla ifade edebiliyor. CHP olarak çağrımızı tekrarlıyoruz: Tüm KHK’liler derhal işlerine iade edilmeli, hukuk garabeti OHAL Komisyonu feshedilmelidir.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler