Kıbrıs Rum kesimi, yardım paketini onayladı

Kıbrıs Rum yönetiminin Yunanistan'a ekonomik yardım olarak 60 milyon 600 bin Avro borç vermesine ilişkin ek bütçe, Rum Meclisi'nde dün oy birliğiyle onaylandı.

Yayınlanma: 30.04.2010 - 08:40
Abone Ol google-news

Rum basın haberlerine göre, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Yunanistan'daki ağır ekonomik krize ilişkin Yunan halkının endişelerini ve acısını paylaştıklarını ifade etti.

AB'deki tüm organların Yunanistan için en olumlu olacak kararları almaya çalıştığını belirten Hristofyas, Yunanistan'a mali yardım yapılması konusunda ilk olarak Kıbrıs Rum yönetiminin payına ilişkin kendilerinin yanıt verdiğini ve Rum Bakanlar Kurulu ile Meclisin Yunanistan'a verilecek olan krediyi onayladığını söyledi.

AKEL Milletvekili Stavros Evagoru, Kıbrıs Rum yönetiminin Avrupa düzeyindeki yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve eğer gerekirse yeniden bir araya gelip ek ekonomik yardımı onaylamaya hazır olduklarını kaydetti.

Anamuhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkan Yardımcısı Averof Neofitu da, ''Hükümetin yasa tasarısını şimdi ortaya koyması gerekmezdi, AB'nin Yunanistan'a vereceği nihai ekonomik yardımın miktarının netleşmesini beklemesi gerekirdi'' dedi.

Rum yönetimi Maliye Bakanı Harilaos Stavrakis ise, Rum yönetiminin Yunanistan'a vereceği yardımın 180 milyon Avro'ya çıkma olasılığının bulunduğunu belirti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler