Kılıçdaroğlu: Bedava aldıklarını para ile satarken hiç utanmadılar mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin seçim öncesi hızlı bir kararla vatandaşa ucuz sebze meyve satabilmek adına uygulamaya aldığı tanzim satışlara yönelik, ''TIR’larla alınan yardım tanzimlerde parayla fakirlere satıldı. Bedava aldıklarını para ile satarken hiç utanmadılar mı?'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 29.03.2019 - 23:18
Abone Ol google-news

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki son durumu, KRT TV’ye değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“TOPLUMUN GERÇEK GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR''

Ben bir beka sorunum var benim idam edilmem, Meral hanımın hapishaneye girmesi lazım, Saadet Parti Lideri'ne başka birşey yapmak lazım. Çocuk kandırır gibi... Bütün bunlar biz ekonomiyi konuşmayalım diye yapılıyor. Benim idamımla ilgi de bü tür birşey yapmışlardı. Toplumun gerçek gündemini kaçırmak istiyorlar. Türkiye'de şu an hükümet filan yok, atanmış bakanlar var. Dünya’da örneği olmayan Cumhuriyet Hükümet sistemi var.

“TÜRKİYE'DE BİR İLK YAŞANDI''

İşsizlik fazla görünmesin diye 1 milyon kişi geçici işçi alındı. Birçok ülkenin nüfusunda daha fazla. Anne-baba işsiz, üniversite mezunu çocuk da işsiz. Aile boyu işsizlik var. İşsizim demenin ötesine geçti vatandaşlar geçinemiyorum diyor. Mutfağa vuran bir yangın var. Gramla et, kıyma alan, taneyle patlıcan alan var. Bir kadın çocuğuma her gün salça ekmek yedirmekten utanıyorum diyor. Sen saraydaki mutfağı boşalt. Kibir abidesi damat bey çıkmış seçimden sonra 2 buçuk milyon kişiye istihdam olacak diyor. Şimdi bul. Damat fakirin, işsizin halinden ne anlar? Bir eli yağda bir eli balda büyümüş. Sabahtan akşama kadar besleniyorsun en pahalı yiyecekleri alıyorsun. Cumhuriyet tarihinde işsizin meclisin duvarında kendisini yakması ilktir. 2 Sene işsiz gezen birisi, Erdoğan'a defalarca mektup yazmış.

“BU BORÇLARI TORUNLARIMIZ ÖDEYECEK''

Her benzin istasyonu vergi daireleri gibi çalışıyor, yüzde 50 vergi alınıyor. Benden hem vergi alıyorlar hem de geçiş ücreti alıyorlar. Bunların yandaşları yap-işlet-devretle yaptı yolları. Vatandaş geççmeyeceği köprünün vergisini ödüyor. O vergilerle bunu yaptım, yalan söylüyor. Bunların borçlarını benim torunlarım ödeyecek.

“BABASI DÜZGÜN İNSANDI, AMA BU BAKAN DENSİZ''

Densiz bir tarım bakanı, bu ifadeyi kullandığım için özür dilerim. Tarım bakanı bir yerde konuşurken, "Bu adilerden hesap soracaksınız" diyor, muhalefeti kastederek. Bunlar siyasetçi değil. Babasını da tanırım, babası çok düzgün birisiydi.Türkiye Tarım Bakanı Fransız tarımına yaptığı katkı nedeniyle madalya aldı.

İSPARK

Batının egemen güçleri bunlara talimat verdi tarımı bitireceksiniz diye. Bitirdiler. Dünya Bankası talimat vermişti tarımla niye uğraşıyorsunuz diye. Sayıştay'da FETÖ elamanlarını işten çıkardılar. Yerine gelenler düzgün bir denetim yapıldı. Çok şey çıkınca denetimleri kestiler. İspark kadar harcamasız bu kadar gelir elde eden firma yoktur dünyada. Ama zarar ediyor.

<haber-dikey:1262590,1254184,1306445,1240045>

“BEDAVA ALDIKLARINI PARA İLE SATARKEN HİÇ UTANMADILAR MI?''

TIR’larla alınan yardım tanzimlerde parayla fakirlere satıldı. İzmir’de bizim arkadaşlarımız 35 bin yoksula 10’ar kiloluk patates, soğan dağıttı. Kimse duymadı, reklamı yapılmadı yoksullukları teşhir edilmedi. Bedava aldıklarını para ile satarken hiç utanmadılar mı?

“Yoksulları şehrin varoşlarına sürükleyip kentsel dönüşüm adı altında villa yapacaklar”

İstanbul’da bir buçuk milyon ailenin tapu sorunu var. Her seçim tapu sorununu çözeceğiz diye oy istediler ama çözmediler. Bizim Kartal ve Maltepe belediyelerimiz planlarla çözdü. Herkesin tapusu teslim edildi. 25 yıl bir kenti yöneteceksiniz ama tapu sorununu çözmeyeceksiniz. Tapu sorunu olan yerlerin değeri çok yüksek. Mesela Kirazlıtepe, camilerini yıktılar. Burada insanları şehirlerin varoşlarına sürekleyip, buralara villa yapacaklar. Orada oturan insanların hakkı değil mi? Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda garantör belediye başkanımızdır, müteahhit değil. Bağcılar'da anket yapılıyor. Beşiktaş'ta yaşamak istiyoruz diyorlar. Ümraniye'dekiler Kadıköy'de yaşamak istiyor. Bakıyorlar kreşler, imkanlar var. Neden Ümraniye Ataşehir olmasın.

 ERDOĞAN'IN MANSUR YAVAŞ'A YÖNELİK SÖZLERİ

“Seçime girmek serbest, seçimi kaznamak yasak”, Mansur Yavaş'ın sözü. Erdoğan seçilirse yaptırmam diyor, sen kimsin ya. O zaman ben neden seçime giriyorum? Bu söylediğin, ben halkın iradesini tanımıyorum demektir. Sen kazanırsan yaşatmam demektir. Mansur Yavaş kazanacak, kimse birşey yapamayacak, herkese eşit hizmet edecek.

''MİLLİ EĞİTİM KOMADA''

17 yılında sonunda geldikleri noktada Milli Eğitim komada, bunu bakan söyledi. Tekirdağ Belediyesi bütün ilçelerde okul yaptı.

''İZMİR BELEDİYESİ'NİN KREDİ NOTU TÜRKİYE'NİN NOTUNDAN YÜKSEK''

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu Türkiye'nin kredi notundan daha yüksek. Uluslararası piyasalarda daha düşük faizle borç alabiliyor. Nasıl olur? Erdoğan'ın bundan haberi var mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi, metronun kilometresini 50 milyon liraya, Ankara 100 milyon, İstanbul 150 milyon liraya yapıyor. Çünkü İzmir harcamaları hakkında bilgi veriyor. Ankara metroyu yapamadı. Sonra Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Bizim belediyelerimizle kendi belediyesini kıyaslamasın.

TANK PALET FABRİKASI

Her şeyi sattılar. Babalar gibi sattılar ve haraç mezat devletin elinden çıktı. Tank Palet Fabrikası'nı sattılar. Bugün kurmaya kalksanız 20 milyar dolar. Dünyadaki 5 büyük fabrikadan biri. Bunu 25 yıllığına özelleştirmek için karar çıktı. 19 Aralık 2018’de, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına özelleştirilmesini istediler. Neden özelleştiriyorsun, Katar Ordusu'na peşkes çekiyorsun dediğimde özelleştirmiyoruz dediler. İhale, değer tespiti yapılmadan nasıl olur BMC grubuna verilir? 50 milyon dolara ihtiyaç vardı dedi. Suriyelilere 35 milyar dolar buluyorsun da 50 milyon dolar mı bulamıyorsun. Devletin silah fabrikası satılır mı? Erdoğan'a teklif ettim: Sözleşmeyi iptal et, 50 milyon dolar bulurum. Yanıt vermedi Katar Emiri'nden talimat alıyor. Katar Emiri buna niye bedava uçak versin. Bir uçağa silah fabrikası satılır mı? Hangi devlet silah fabrikasını kiralamıştır. Bunun adı vatana ihanettir. İşçiler farklı fabrikalara geçmek istedi. Burada devletin sırları var, yabancı bir orduya verilmesine ortak olmak istemiyoruz diye. Rahatsızlar.Ülkücülerin milliyetçilerin sarayın sözcülüğünü yapan insanlara silah fabrikasının satılmasına niye onay verdin demesi lazım.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler