Kılıçdaroğlu Brüksel'e gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 20:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki heyette yer alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Atatürk Havalimanı'nda Brüksel'e hareketinden önce, Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikasının grev kararına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Oran, sendikanın grev kararı almasının son derece üzücü olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin milli markası olan THY'nin 22 yıl sonra bir kaos ortamıyla karşı karşıya kaldığını savundu.

İki tarafı da sağduyuya çağıran Oran, "Dünyada bir kriz var. Türkiye hala o sürecin içindedir. Bizim THY'de en ufak bir kaosu, en ufak bir zararı ya da karışıklığı kaldırabilme lüksümüz yoktur" dedi.

Oran, THY yönetiminin işten çıkarılan işçilerin yargı yoluyla dönüşlerine izin vermesi gerektiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bunlara THY'nin göz kapatmaması lazım ve yönetim kurulunun bu inadından vazgeçmesi lazım. Sendika da bu konuda yapıcı davranıyor. Bu personelin yargı kararına göre, en azından işe iadesinin kabul edilip grevin olmaması lazım. Grev anayasal bir haktır."

Açıklamanın ardından, Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, saat 19.10'da THY'ye ait tarifeli uçakla Brüksel'e hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler