Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan'a: Eski diktatör bozuntusu

Parti meclisi toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘Sen Türkiye’yi nasıl dünyada yalnız bırakırsın. Bunların modeli Kuzey Kore modeli’ diyerek Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, Suriyeli mülteciler ile ilgili olarak da ‘Savaş bitti babanın, dedenin topraklarına dön diyeceğiz’ dedi.

Yayınlanma: 15.02.2015 - 20:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Latin Amerika gezisi sonrası Türkiye’ye dönerken, “Dünya nezdinde yalnızlığı umursamıyorum. Bizim için halkın nezdindeki durumumuz önemli” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Eski bir diktatör bozuntusu. Zaten Türkiye senin umurunda değil ki, sen Türkiye’yi nasıl dünyada yalnız bırakırsın. Bunların modeli Kuzey Kore modeli. Bunlar hayatından memnun” sözleriyle tepki gösterdi. CHP iktidarında dış politikayı yeniden yapılandıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Suriyeli mültecilerle ilgili olarak da “Suriyeli kardeşlerimize diyeceğiz ki: ‘Sizin için 5.5 milyar dolar para harcadık, savaş bitti, babanın dedenin topraklarına dön” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, dün Parti Meclisi toplantısının girişinde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

Demokrasiye sahip çıkacağız: Demokrasi tarihinde dönüm noktası olabilecek toplantılardan biri olacak. Demokrasinin ahlaki ve hukuki olarak kan kaybettiği bir süreçte CHP olarak demokrasiye sahip çıkacağız. Halkın iradesine sahip çıkacağız. O iradenin parlamentoda tecelli etmesini sağlayacağız.

Diktatör bozuntusu: Eski bir diktatör bozuntusu, “Benim umurumda değil Türkiye’nin yalnızlaşması” demiş. Zaten Türkiye senin umurunda değil ki, vatandaş aç perişan senin umurunda değil ki. Aile boyu hırsızlık yaparsınız senin umurunda mı? Sen Türkiye’yi nasıl dünyada yalnız bırakırsın? Bunların modeli Kuzey Kore modeli. İçeride bir diktatör, her şey yasak. Bunlar hayatından memnun.

Gel ahlak yasasını çıkaralım: Davutoğlu, siyasette temizlik, ahlak, düzey mi istiyorsun, gel siyasi ahlak yasasını beraber çıkartalım. Her türlü desteği vereceğiz. 77 milyonun önünde açık çek veriyoruz, gelin çıkaralım. Şeffaflık dediniz, il, ilçe başkanları mal bildiriminde bulunacak diye, açık çek veriyorum, kanun tasarısını getir CHP olarak destekleyeceğiz. Seçim öncesi, seçim sonrası değil, getir hemen destekleyeceğiz.

Suriyelileri göndereceğiz: Dış politikayı yeniden yapılandıracağız. Suriye’de Irak’ta diğer ülkelerde hepsinde ama hepsinde Türkiye’nin saygınlık kazanması için yeniden mücadele edeceğiz. Suriye’de kavga bitecek. Müslümanlar birbirlerini öldürmeyecek. Suriyeli kardeşlerimize diyeceğiz ki: “Sizin için 5.5 milyar dolar para harcadık, savaş bitti, babanın dedenin topraklarına dön.” Kendi ülkemde ben kendi çocuklarıma iş bulacağım. Hepsini kendi ülkelerine göndereceğiz. Bu ülkede huzuru sağlayacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler