Kılıçdaroğlu'ndan gençlere söz!

'Seçime Hazırız' toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu gençlere "YÖK gidicek, askerlik kısalacak" sözü verdi.

Yayınlanma: 15.12.2013 - 15:58
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 'Seçime Hazırız' toplantısında konuştu.Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi sadece ve sadece gençlere emanet etti. Bizler sahip çıktık, şimdi sizler de sahip çıkacaksınız. Biliyorum baskılar olacak engellemeler olacak. Ancak benim bildiğim gençlik Mustafa Kemal’in devrimlerine sahip çıkan gençliktir. Türkiye 12 Eylül darbe yasalarıyla yönetiliyor. CHP olarak bütün gençlere sözümüzdür, 12 Eylül’ün ürünü olan YÖK kalkacak ve tarihin çöp sepetine atılacaktır.  Gençler üniversite yönetiminde yer alacaktır. Askerlik önce 9 sonra 6 aya indirilecektir. CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen olmayacaktır.

İlk kez gençlik kollarını kuran CHP’dir. Yüzde 10 gençlik kotasını koyan CHP’dir.  Bununla yetinmeyin. Niçin yüzde 20 yüzde 30 değil diye mücadele edin. Bunun mücadelesini yapacak olan sizsiniz. 12 Eylül’de gencecik çocuğun yaşını büyütüp idam ettiler. Ama bu gençler yılmadı. Son olaylarda 7 gencimiz hayatını kaybetti ama bu gençler yılmadı. Onlar gençleri anlamadı. Beyoğlu’ndaki gençlere de selamlarımızı gönderiyoruz.

Gençler seslerini nasıl duyuracak. 12 Eylül Anayasası’nda bile toplantı ve gösteri hakkının izin alınmaksızın her vatandaşın hakkı olduğu söyleniyor. Şimdi yeni düzenleme getiriyorlar. Gencin heyecanını ülke sevgisini baskıyla elinden alamazsınız. Bizim gençlerimiz artık eksisi gibi değil. Bir ara “Ya okuyorlar bu gençler” diye sorardık, “Bilgisayar başındalar” diyorduk. Gördük ki o gençler bizi geçmiş. O gençlerle gurur duyuyoruz.

Gençler okuyacaksınız ve bilginizle diktatörlere diz çöktüreceksiniz. Yapıyorsunuz da yaptığınız için diktatör karşınızda diz çökmek zorunda kaldı. “Küçük olsun benim olsun” demeyeceksiniz, kollarını tüm Türkiye’ye açacaksınız. “Büyük olacak güçlü olacak Türkiye’nin olacak” diyeceksiniz. Şu anda diktatörün korktuğu en büyük güç gençlerdir. Sıkıyönetim dönemlerinde görmediğim tabloları bu iktidar döneminde görüyoruz. Beyefendi bir yere gittiği zaman onun valileri gençleri topluyor, eylem yapacaklar diye.

Sizin fazla ilgi alanınıza girmediğim bir şey daha. Hepiniz vergi ödüyorsunuz. Telefonla konuşur vergi ödersiniz, otobüse biner vergi ödersiniz sadece ve sadece nefes aldığınız için vergi ödemezsiniz.  “Benim vergim nereye harcanıyor” diye soracaksınız. Son günlerde konuşulan yurt sorunu. CHP iktidarında en geç iki yıl içinde hiçbir öğrenci "Yurdum yok" demeyecektir. Her üniversitenin kampüsünde birer ikişer kişilik odalar, sıcak soğuk suyu olan, interneti olan odalar gençliğin hizmetinde olacak. Gençler bu odalarda özgürce kalacaklar.

Sevgili gençler, okuyorsunuz, zor koşullarda okuyorsunuz, üniversiteyi bitiriyor ancak iş bulamıyorsunuz. CHP yeni bir söylemi var. Önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Türkiye’yi bilgi toplumuna taşıyacak olan sizlersiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler