Kılıçdaroğlu'nun acı günü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınpederi 82 yaşındaki Ali Hıdır Özdağ'ın ölümünün intihar nedeniyle olmadığı, kalp krizi geçiren Özdağ'ın balkondan düştüğü açıklandı.

Yayınlanma: 25.03.2011 - 07:05
Abone Ol google-news

İzmit’te oturan Ali Hıdır Özdağ, 2 gün önce damadı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli yaşayan kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evine misafirliğe gitti. İzmit’te birlikte oturduğu ve yakalandığı hastalık sonucu 64 yaşında vefat eden oğlu Celal Özdağ’ı 28 Ocak’ta toprağa veren Ali Hıdır Özdağ, gece yarısı yatmak için odasına çıktığında iddiaya göre kapıyı kilitliyip, üçüncü kattaki pencereden boşluğa atladı.

Gürültü üzerine pencerelere çıkan yakınları Ali Hıdır Özdağ’ı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Oğlunun ölümünden sonra büyük üzüntü yaşadığı bilinen Özdağ, olay yerine çağrılan ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun babası Ali Hıdır Özdağ yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili olarak güvenlik güçlerinin hazırladığı ilk raporda 'pencereden atlamak suretiyle intihar' ifadesi yer almıştı; ancak Elazığ Adli Tıp Kurumu; Özdağ'ın önce kalp krizi geçirdiğini ardından bulunduğu balkondan düştüğü açıklandı.


Cenazeye yarın gidecek

Bazı açılışlara katılmak ve görüşmeler yapmak üzere İstanbul'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de yaşamını yitiren kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın cenazesine yarın sabah gideceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, genç gazetecilerle sohbet toplantısı yapacağı Cezayir Lokantası'na girerken soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, dün gece vefat eden kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın cenazesi için bugün Tunceli'ye gidip gitmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, ''Kayınpederimin cenazesine yarın sabah gideceğim'' dedi.

CHP Lideri, bir başka soru üzerine kayınpederinin ölümüyle ilgili haberi telefonla aldığını söylemekle yetindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kayınpederinin vefatı nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, taziyede bulundu.
 

 

Elazığ Valisi'nden açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, misafir olarak kaldığı evin bahçesinde ölü bulunan kayınpederi Ali Hıdır Özdağ'ın (82), otopsi raporuna göre, kalp krizine bağlı düşme sonucu vefat ettiği belirtildi.

Özdağ'ın cenazesi Fırat Üniversitesi Hastanesi içerisindeki Elazığ Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve işlemlerden sonra Tunceli'ye götürüldü.

Hastane morgu önünde basın mensuplarına açıklama yapan CHP Elazığ İl Başkanı İsmail Keleş, otopsiyi yapan savcı ile görüştüğünü belirtti.
Keleş, şunları söyledi:

''Bizzat kendisinin bana yaptığı açıklama şu doğrultuda oldu; Otopsi raporundan yapılan saptamaya göre, sayın genel başkanımızın kayınpederinin kalp krizi sonucunda düşmeye bağlı olarak iç organlarındaki hasar sonucu vefat ettiklerini açıkladılar. Ben de buna bağlı olarak açıklamayı size yapıyorum. İntihar değil, kalp krizine bağlı düşme. Düşmeyi tetikleyen olay balkondan veya başka bir yerden düşmüş ise kalp krizine bağlı olarak. Asıl ölüm nedeni kalp krizi.''

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da bugün tarifeli uçakla Elazığ'a geleceği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler