Kızamık ve çocuk felci alarmı

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Türkiye'de, kızamık ve çocuk felci hastalığının yeniden yaygın hale geldiğini söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 15:46
Abone Ol google-news

MHP'li Doğru, düzenlediği basın toplantısında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme alt komisyonu olarak Kilis ve Kahramamaraş'ta Suriyeli sığınmacıların bulunduğu kamplarda inceleme yaptıklarını kaydetti.
      
Vatanın birlik ve beraberliğinin, dirlik ve düzeninin bozulduğu zaman nelerin olabileceğini, insanların başına nelerin gelebileceğini net olarak gördüklerini belirten Doğru, "Son zamanlarda ülkemizde yaşanan açılım rezaletinin neleri yapabileceğini açık ve net bir şekilde gördük. Bundan dolayı da 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün ülke insanımızı birleştirici büyük bir güç olduğunu, tekrar tekrar söylemeliyiz" diye konuştu.
     
Türkiye'ye gelenlerin tam olarak kimler olduğunun bilinemediğini ifade eden Doğru, "Ülkemizde, Kilis ve Kahramanmaraş illerimizde, sıfır noktasında olan kızamık ve çocuk felci hastalığı yeniden yaygın hale geliyor" dedi.
     
Suriye'den gelen insanların çeşitli hastalıklarla karşı karşıya oldukları düşünülürse Türkiye'nin nasıl bir tehlike içinde bulunduğunun daha iyi anlaşılacağını belirten Doğru, "O bölgeden gelen insanlar, başta çocuklar olmak üzere sağlık kontrolünden geçirilmeli ve takip edilmelidir. sağlık bakanlığı yetkililerini uyarıyorum: Ülkemizde, çocuk felci, tüberkiloz, sıtma, kızamık olan birçok hasta ile bir anda karşılaşabiliriz" dedi.
     
Doğru, bölgede uyuşturucu ve kaçakçılık olaylarının arttığına dair görüşlerin olduğunu, PKK'nın bölgede elini kolunu sallayarak her türlü kaçakçılığı yaptığını kaydetti.
     
Sonuçta Suriyeli vatandaşların çok büyük bir insanlık dramı yaşadığını ifade eden Doğru, "Bu durumlardan '6 ay, bir yıl içinde bölgeye demokrasi gelecek' diyen başta AKP iktidarı ve diğer aktörler sorumlu değil midir? Bu sorunların bir an önce çözülüp Suriye'de barış ortamının sağlanarak sığınmacıların ülkelerine dönmesi en büyük dileğimizdir" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler