Kızılay'a ilişkin kanun teklifi kabul edildi

Dernekler Kanunu'nda, Kızılay ile ilgili değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 20:54
Abone Ol google-news

Kızılay ile ilgili değişiklik yapılmasını öngören kanuna göre, Türkiye Kızılay Derneği, uluslararası anlaşmalara göre belirlenen şekilde, merkezinde genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kurulu; şubelerinde ise genel kurul ve yönetim kurulu oluşturarak, tüzüğünde belirlenen şekilde teşkilatlanacak ve yönetilecek.

Kızılayın iş ve işlemleri, kanunların verdiği görev ve yetkilere, tüzüğüne ve yönetim kurulunca çıkarılan yönetmeliklere göre yürütülecek.

 

'Açık hava hapishanesi'

Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsrail ve Mısır'ın, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen yardımların ulaştırılmasında yardımcı olmadığını söyledi. Akdağ, ''Gönderilen yardımlar kapılarda bekletildi. 20 yaralıyı ve refakatçisini getirecek uçağımız hazır, bekliyor ancak, izin verilmiyor. Açık hava hapishanesi haline getirilmiş Gazze'ye ulaşma sorunu var'' dedi.

Okullarda Gazze'ye yardım toplanmasını olumlu bulduğunu belirten Akdağ, ''Dünyanın her yerindeki afetler için yardım yapılırken, Gazze'ye neden yapılmasın?'' diye sordu. ''Yandaş dernekleri'' bulunmadığını belirten Bakan Akdağ, derneklerin, ilgili kanuna göre faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret etti. Akdağ, ''Haksız isnatların, AKP'ye yapışacağını düşünüyorsanız, bunu yapmayın, halk bunu anlar'' diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, teklifin kabul edilmesinin ardından, birleşimi 20 Ocak Salı günü, saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler