KKTC'de Başbakanlık Denetleme Kurulu oluşturuluyor

KKTC'de, 19 Nisan Erken Genel Seçimlerinde tek başına iktidara gelen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başbakanlık Denetleme Kurulu oluşturuluyor. Kurul, kamudaki yolsuzlukları araştıracak.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 11:29
Abone Ol google-news

KKTC'de, 19 Nisan Erken Genel Seçimlerinde tek başına iktidara gelen Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) seçim vaatleri arasında yer alan Başbakanlık Denetleme Kurulu oluşturuluyor.

Başbakanlık Denetleme Kurulu oluşturulması için hazırlanan yasa tasarısı, KKTC Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, mevzuata aykırılığı araştırıp soruşturma yetkisine sahip olacak kurulun görev ve yetkileri ile diğer esaslarını belirleyen tasarının genel gerekçesi ise şöyle:
"Bu yasa tasarısıyla devlet örgütünde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yapılmış olan iktisadi, idari, hukuki ve teknik her türlü yolsuzluğu, usulsüzlüğü ve/veya mevzuata aykırılığı araştırmak, denetlemek, soruşturmak ve faillerini saptayarak kovuşturulmasını sağlamak ve Başbakanlığa iletmek üzere bir Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun oluşturulması amaçlanmıştır. Bu şekilde toplumun devlete olan güveni yeniden sağlanmış olmakla birlikte temiz bir toplum yaratılmış olunacaktır."

Başbakanlık Denetleme Kurulu (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasa Tasarısı, Cumhuriyet Meclisi'nin gündeminde bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler