'Koalisyon duydum mu, kaşınıyorum alerjim tutuyor'

'Koalisyon duydum mu, kaşınıyorum alerjim tutuyor'

Yayınlanma: 06.08.2015 - 08:29
Abone Ol google-news
<video:338717>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Burhan Kuzu CNN Türk yayınında konuştu.

Parti kapatma için savunma hazırladığı yönündeki iddiaları sert sözlerle yalanlayan Burhan Kuzu, "HDP, tıpkı önceki partiler gibi kapatmayı hukuk nezdinde bin kez haketmiştir" dedi ve gerekçelerini açıkladı. "Öylesine kapatma gelmiş, vakti geçip gidiyorken" diyen Kuzu, "asla kapatılmasını istemem, çünkü kapatılınca mağdur edebiyatı yapar" dedi.

''Koalisyon duydum mu, kaşınıyorum alerjim tutuyor. Koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmayacak gibi, o zaman seçime gidilmeli" dedi. Kuzu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ı sert sözlerle eleştirdi. "Demirtaş bir proje, Kandil ile beraber gidiyorlar, çözüm sürecine bağlı değil... Çözüm süreci konusunda Demirtaş ve ekibi zerre kadar samimi değil ve istemiyorlar. Dağ kadrosu ile birlikte çalışıyorlar" iddiasında bulundu.
 
Kuzu, "Adalet Bakanı olacağınız yönünde bir söylenti vardı?" sorusuna "Bakanlık beklentimiz de Meclis Başkanlığı beklentimiz de olmuştur. Ama siyasette her zaman sizin istediğiniz şartlarda gitmiyor. Bu takdirden dolayı elbetteki kırgınlığımız oldu ama bunu küskünlüğe kadar götürmem" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler