Koç Holding, Sabancı Vakfı, Borusan: İstanbul Sözleşmesi korunmalı
İktidarın reddetmek istediği İstanbul Sözleşmesi hakkında Koç Holding, Sabancı Vakfı ve Borusan ayrı ayrı açıklamalar yaptı. Açıklamalarda, İstanbul Sözleşmesi’nin korunması, etkin bir biçimde ve kararlılıkla uygulanması gerektiği vurgulandı.

İktidarın reddetmek istediği İstanbul Sözleşmesi hakkında Koç Holding, Sabancı Vakfı ve Borusan bir açıklama yaptı. “Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir” ifadelerine yer verilen Koç Holding’in yazılı açıklamasında, “Ülkemizdeki herkesi ve tüm yetkili kurumları İstanbul Sözleşmesi’ni korumaya ve bağlı kalmaya davet ediyoruz” denildi.
Sabancı Vakfı tarafından yapılan açıklamada “Kadın cinayetlerine son vermek için İstanbul Sözleşmesi etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Kadınların yaşam güvenliğinin sağlanması için İstanbul Sözleşmesi şart, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadelerine yer verildi.
Borusan’ın yaptığı açıklamada ise, “Türkiye, kadınların şiddetten ve ayrımcılıktan korunması için hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’ni, Avrupa Konseyi üye ülkeler arasında ilk olarak, 2012 yılında imzalamıştır. Tüm yetkili kurumların İstanbul Sözleşmesi’ni koruması ve kararlıkla uygulamaya geçirmesinin gerekliliğine inanıyoruz” denildi.
Video Haberler
-
Yardımına itfaiye ekipleri yetişti
-
Azerbaycan’da farklı noktalarda orman yangını
-
Ümraniye'de bir garip olay
-
Telefon batarya bir anda elinde patladı: İşte o anlar
-
Örümcek adam İstanbul'da
-
Vitessiz bisileti bırakıp vitesli olanı çaldı
-
Adana'da lastik deposunda yangın : 2 yaralı
-
Motokurye kanala düştü; O anlar kamerada
-
Doğuş Üniversitesi öğrencilerine soruşturma açıldı!
-
17 Ağustos depreminin yıl dönümünde tatbikatı yapıldı
En Çok Okunan Haberler
-
Paylaşımını sildi, danışmanını suçladı
-
Seçimler Bozdağ’ın kardeşine emanet
-
Trafikte yeni kurallar; artık izin yok
-
Son nokta konuldu, bir tarih öne çıkıyor
-
Sahneye atlayan genç gözaltına alınmış
-
CHP'den, iktidara 'normalleşme' adımı tepkisi
-
İstanbul'da İYİ Partililere saldırı
-
'Erdoğan dönemi biterse...'
-
AKP yüzde 30'un altında!
-
Cumhuriyet tarihinde ilk Ermeni kaymakam