"Komik şeylerle karşılaşıyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Belediyede denetimler, vergi denetçileri, müfettişler, Sayıştay denetçileri ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri eksik olmuyor'' dedi.

Yayınlanma: 22.12.2011 - 18:34
Abone Ol google-news

Kocaoğlu, Ekonomik Kalkına Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyede İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile 52 vergi denetçisinin görev yaptığını söyledi.

''Belediyede denetimlerin ve vergi denetçileri, müfettişler, Sayıştay denetçileri ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin eksik olmadığını'' söyleyen Kocaoğlu, şöyle konuştu:
''Vergi kontrolörü adı altında, kendilerine ait olup olmadığı belli olmayan, her konuyu araştıran 52 insan var. Bakacakları konular sınırlı. Diğerlerine bakmasında mahzur yok, bakıyorlar. Genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanlarına, çok da nezaket kurallarını aşan, taciz içerisinde davranışta bulunuyorlar. Bunlar aynı zamanda vergi mevzuatını da bilmiyorlar, belediye mevzuatı ve ihale mevzuatını hiç bilmiyorlar. Bu arkadaşların sözleri ve verdikleri raporlarla hareket ediliyor. Bize daha inceledikleri 2006 yılının raporunu vermeden vergi dairesine götürüp, kurumlara yalan yanlış vergi tahakkuk ettirmeye çalışıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT, İZSU'yu kurumlar vergisi mükellefi yapmak hedefindeler. Ne yapıyorlar, ne ediyorlar bilmiyorum, 'istisna' diyorlar. İZSU'da vidanjörle hizmet vermişiz, (siz bu vidanjör işinden kar ettiniz, vergi vermeniz gerekir) diyorlar. Komik şeylerle karşılaşıyoruz. Komik değil, acı gerçeklerle yüz yüzeyiz. Ben bunu ülkenin geleceği açısından çok tehlikeli buluyorum.''

 ''Türkegül Kocaoğlu'nun kullandığı arabanın şoförünün ifadesini aldılar''

Eşi Türkegül Kocaoğlu'nun makam şoförü ile kendi özel kalem müdürünün sorgulandığını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:
''Eşim, 1979-2000 yılları arasında Bornova ve Çamdibi'nde çocuk hekimliği yaptı. Belediye başkanı olduktan sonra bazen kendi aracıyla, bazen toplu ulaşım araçlarıyla geziyordu. Daha sonra protokol görevleri için belediyeden bir araç tahsis edildi, bizim bir talebimiz olmadı. Gaziemir'den bir müfettiş, kimisi İçişleri Bakanlığı, kimisi İzmir Valiliği, kimisi de 'İçişleri Bakanlığı yazmış Valilik görevlendirmiş' diyor, Türkegül Kocaoğlu'nun kullandığı arabanın şoförünün, özel kalem müdürü Levent'in ifadesini aldı, 'arabayla nereye gitti, protokol dışında bir yere gitti mi' diye. Protokol görevi bittikten sonra hanımım bir arkadaşına uğramıştır, mağazaya girmiştir, onu sorguluyorlar şimdi. Bu tabii çok ızdırap verici bir şey, bunu yapan insanların ne yapmak istediğini ben anlayamıyorum. Bunun neresinde siyaset var, neresinde hangi değer yargıları var? Onu da bu kararı verenlere sormak gerekir.''

 Ziraat Bankası arazisi

Aziz Kocaoğlu, Ziraat Bankası'na ait, bir kısmının üzerinden yol da geçen Konak Pier'in karşısındaki araziyi kamulaştıracaklarını söyledi. Ziraat Bankası ile dün anlaştıklarına değinen Kocaoğlu, ''Yıllardır süren dava idi. Ben göreve geldikten sonra çok kere uzlaşmaya çalıştık ama bir türlü muvaffak olamadık, Yargıtay'da dava kesinleşti. 42 milyon civarında kamulaştırma bedeli belirlendi, kesinleşti. Faizsiz 42 taksitte ayda 1 milyon liraya anlaştık. Yol da belediyenin olacak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler