Komünist Başkan: Eğitimci ekibin dağıtılması hepimizi kaygılandırıyor

Tunceli Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçelerinde 34 öğretmenin görevden alındığını, bunun da 2 okulun kapanmasına neden olduğunu belirterek, "Bu sıkıntılar hepimize yansıyor. Dersim'de yüzde 99'lara varan eğitim düzeyi, 3-4 yıldır TEOG'da birinciliği, LYS'de ilk 6'ya girildiği dönemde bu ekibin dağıtılması hepimizi kaygılandırıyor ve ürkütüyor" dedi.

Yayınlanma: 21.09.2016 - 09:42
Abone Ol google-news
<video:603014>

 

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersimliler Derneği tarafından Eskişehir Lidya Park Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Nohut Hasadı Dayanışma Yemeği'ne katıldı. CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile çok sayıda kişinin katıldığı yemek öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Maçoğlu, gönderdikleri nohut tohumlarının Eskişehir'in Alpu İlçesine bağlı Sarıkavak Köyü'ndeki 20 dönümlük tarlaya ekildiğini ve bunun da hasadının toplandığını söyledi. Maçoğlu, “Eskişehir'de katıldığım bir panelde Eskişehir'de ekilmek üzere bizden nohut tohumu talebinde bulunulmuştu. Biz çok mutlu olmuştuk. İşte gelinen aşama bu. Bundan sonra da Türkiye'nin başka alanlarında, başka yerlerinde bizle birlikte bize öğreten bütün dostlarımızla bu işi yapmaya çalışacağız" dedi.

Ovacık İlçesinde öğretmenlerin görevden alınmasının sonucunda 2 okulun kapandığını açıklayan Fatih Mehmet Maçoğlu şunları söyledi:

"Dersim'in tamamında 418 öğretmen, 86 diğer kamu emekçileri görevden alındı. Mevcut bu tartışmalar sürdüğü süreç içerisinde 400'e yakın öğretmen göreve başlatıldı ama hala 85 öğretmen ve personel göreve başlatılmadı. Benim ilçeme de sirayeti çok fazla oldu. Ovacık'ta 34 tane öğretmen ve personelin görevden alınması 2 tane okulun kapanmasına neden oldu. Yanlıştan dönüldü ama hala benim de ilçemde 13 tane öğretmen personel arkadaşımız göreve başlatılamadı. Bu sıkıntılar hepimize yansıyor. Dersim'de yüzde 99'lara varan eğitim düzeyi, son 3-4 yıldır TEOG'da birinciliği, LYS'de ilk 6'ya girildiği dönemde bu ekibin dağıtılması hepimizi kaygılandırıyor ve ürkütüyor."

Alpu İlçesi'nin Sarıkavak Köyü'nde çiftçilik yapan Hasan Özcan da Ovacık'tan nohut tohumlarını ekip hasadını bir süre önce topladıklarını söyledi. Özcan, "Siz bunu nohut olarak görüyorsunuz ama ben bunu barış ve kardeşlik tohumları olarak görüyorum. Başkanımız barış ve kardeşliği filizlendirdi, barış ve kardeşlik tohumlarını gönderdi bize. Barış ve kardeşliğe çok ihtiyaç olduğumuz bir dönemdeyiz. Bu nohutlarımızla öğrencilerimiz aydınlanacak geleceğin mimarı olacak." diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler