Koncuk, atamaların iptalini istedi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76. maddesine dayandırılarak yapılan tüm atamaların iptali istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bir yazı gönderdiklerini bildirdi.

Yayınlanma: 15.08.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, ''Usulsüz atamalara yönelik hukuk mücadelesini başlattıklarını, bugüne kadar 11 usulsüz atamayı iptal ettirdiklerini'' bildirerek, Mersin'de 2, Kırıkkale'de 2, Elazığ'da 3, Eskişehir'de 1, Ankara'da 1 ve Trabzon'da 2 usulsüz atama hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiğini kaydetti.

Sendikanın, temmuz ayında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76'ncı maddesine göre yapılan atamaların tamamının iptali için toplu dava açtığını hatırlatan Koncuk, MEB'e yazı yazarak, 76'ncı maddeye dayandırılarak yapılan tüm atamaların iptal edilmesini istediklerini ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:
''Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 76. madde atamalarına siyasi kimliği ile değil, hukukçu kimliğiyle yaklaşmalıdır. Atama yapılacak kadrolar duyuruya çıkarılmadan, duyuruya çıkarılan kadrolara gelen talepler dikkate alınmadan, bunlar şeffaf bir şekilde incelenmeden, atama yapılacak olan kadroya kariyer ve liyakat ilkeleri göz önünde bulundurulmadan yapılan atamaların şaibeli olduğu ve yargı tarafından kabul görmeyeceğini artık Milli Eğitim Bakanlığı anlamalıdır.

Bu nedenle bir kez daha yineliyoruz: Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, tüm 76. madde atamalarını iptal etmelidir. Çünkü bu atamalara sahip çıkmak, eğitimcilerin boynuna ip geçirmekle eşdeğerdir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler