"Konya, çiftçi mezarlığına dönüşmek üzere"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, ''Tahıl ambarı Konya, AKP sayesinde çiftçi mezarlığına dönüşmek üzere'' dedi.

Yayınlanma: 12.06.2010 - 16:17
Abone Ol google-news

Partisinin organize ettiği ''Karış Karış Konya'' programı çerçevesinde kente gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Çumra ilçesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Yusuf Erdem'i makamında ziyaret eden Bölükbaşı, kendisinden, çiftçilerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Bölükbaşı, MHP'nin 57. Hükümet ortağı olduğu dönemde çiftçinin aldığı doğrudan tarım destekleriyle bugünkü destek karşılaştırıldığında, desteklerin az miktarda, mazot, gübre, elektrik gibi girdilerin ise üç kat arttığının görüldüğünü savundu.

''Tahıl ambarı Konya, AKP sayesinde çiftçi mezarlığına dönüşmek üzere'' diyen Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çiftçimiz can çekişiyor. Bunun nedeni inançsız ve ilkesiz kadrolar olmasıdır. Bundan kurtulmanın yolu ise seçim sandığı yoluyla bunların tasfiye edilmesidir. Tabii ki Türk çiftçisi kanunlara riayet edecektir ancak demokratik yollardan da tepkisini ortaya koyması lazım. Çiftçilerin üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş. Her türlü rezaleti yapıyorlar, alay ediyorlar ama halkımız sesini çıkarmıyor. Ama yakında halkımızın önüne gelecek seçim sandığında bunun hesabı görülecektir.''

Çiftçilerin borç batağında olduğunu savunan Deniz Bölükbaşı, ''Çiftçilerin ürünü para etmemektedir. Son açıklanan fiyatlara bakıldığında yine çiftçimizi rahatlatacak bir fiyat verilmemiştir. Çiftçimiz bundan memnun değildir, ürününün maliyetini karşılayamamaktadır. Prim desteği de artırılmamıştır. Mecliste bize 'Çiftçi zor durumda olsaydı 22 Temmuzda bize oy vermezdi' diyorlar. Yakın zamanda, gelecek seçimlerde bunun cevabı verilmelidir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından partiye yeni katılan kişilere, Bölükbaşı tarafından rozet takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler