Koray Aydın yeni partide

MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinin ardından ‘partisinden kopmayacağını’ açıklayan Koray Aydın, Akşener’in kuracağı yeni partiye katılacağını bildirdi.

Yayınlanma: 21.08.2017 - 20:28
Abone Ol google-news

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, sürpriz kararla Meral Akşener’in kuracağı yeni partiye katılma kararı aldı. Akşener’le bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla yeni partiye katılım kararını açıklayacak olan Aydın, yeni partide “teşkilatlanmayı sağlama” görevi üstlenecek.

MHP yönetiminden ise “Düne kadar FETÖ’cü dediği oluşuma girmesinde neyin pazarlığı döndü açıklamalı” tepkisi geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin karşısına genel başkan adayı olarak çıkan Koray Aydın da MHP’den koptu. Aydın, Akşener’in yine kendisi gibi genel başkan adayı olan Ümit Özdağ ile birlikte kuracağı yeni partiye katılma kararı aldı. Aydın bu kapsamda dün de partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini partiye ulaştıran Aydın, MHP içinde siyaset yapma olanağı kalmadığı düşüncesinde. Aydın, Akşener ve Özdağ’ın kuracağı yeni partiye katılacağını açıklarken de “Partinin teşkilatmanmasını ben yapacağım. Merkez Partisi olacağız. Yeni partide dilimiz sert olmayacak. Tam aksine kuşatıcı, birleştirici bir dil kullanacağız” dedi. Aydın, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: “Bu partiye katılıyorum; çünkü Türkiye’de siyaset tıkandı. Bu siyasi tıkanma Türk demokrasisini de kilitledi. O yüzden bu kilidi açmamız gerekiyor. Başka bir çözüm yok. Kendi partimizin içinde açmaya çalıştık, iktidar da müdahale etti, bunu açamadık. Türk siyasetine yeni bir soluk kazandırmak istedik. Tam merkezde olacağız. Söylemlerimiz sert, yıkıcı olmayacak. Tam aksine daha kapsayıcı, daha kuşatıcı herkesi içine alacak yumaşak, birleştirici bir söylem olacak. Adalet en çok arayacağımız erdem olacak. Yerel seçimlere katılacağız, derhal teşkilatları kuracağız. Ben teşkilatçıyım, partinin teşkilatlanma işini de ben üstleniyoum. Mahalle mahalle apartman apartman örgütleneceğiz, bütün sistemi kuruyoruz. Uzun önemli bir yola çıkıyoruz.” Aydın’ın istifası MHP’de “sürpriz” olarak karşılanmadı. MHP yönetimi Aydın’ın ‘tutarsız’ tavırlar sergilediğini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler