Koronavirüs ve karantina psikolojisi: İnfodemi ve komplo teorileri
Koronavirüsün beden sağlığımız üzerindeki etkilerini artık az çok biliyoruz, peki ya psikolojik etkilerini? Salgın ve karantinaya nasıl ruhsal tepkiler vermemiz olası? Virüs çocuklara nasıl anlatılır? Ve ruh sağlığımızı ilgilendiren birçok soru daha... Serinin 6. bölümünde salgın sürecinde sahte bilgi ve komplo teroilerinin yayılmına bakıyoruz. Başkent Üniversitesi ve Türk Psikologlar Derneği'nden Sosyal Psikolog Prof. Dr. Doğan Kökdemir anlatıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=DTJ6U-w-zjk&feature=youtu.be
Koronavirüsün beden sağlığımız üzerindeki etkilerini artık az çok biliyoruz, peki ya psikolojik etkilerini?
Salgın ve karantinaya nasıl ruhsal tepkiler vermemiz olası? Virüs çocuklara nasıl anlatılır? Bu dönemde aile içi ilişkilerimizi nasıl düzenleyebiliriz? Haberleri izlemeli mi yoksa uzak mı durmalıyız? Toplumsal kriz yönetimi nasıl olmalı? Ve ruh sağlığımızı ilgilendiren birçok soru daha... Uzman psikolog ve psikiyatristler cevaplıyor.
Serinin 6. bölümünde salgın sürecinde sahte bilgi ve komplo teroilerinin yayılmına bakıyoruz. Başkent Üniversitesi ve Türk Psikologlar Derneği'nden Sosyal Psikolog Prof. Dr. Doğan Kökdemir insanların neden bu gibi süreçlerde sahte haber yaydığını ve bu bilgilere neden inandığımızı anlatıyor.

Video Haberler
-
Maltepe Belediyesi'ne operasyon: 5 tutuklama
-
Bankadan 100 bin Euro'luk soygun girişimi
-
Ümraniye'de korkunç kaza: 11 yaralı!
-
Yardımına AFAD ekibi yetişti
-
İstanbul'da görsel şölen
-
Laf dalaşı bıçaklı kavgaya döndü: 1 ölü
-
Bursa'da hareketli dakikalar
-
Baygınlık geçiren köpeğe su içirdi
-
Derya öğretmen ile kızı hayatını kaybetti, oğlu yaralı
-
'Hükümetin değişmesi lazım'
En Çok Okunan Haberler
-
Emniyet'te canlı bomba alarmı!
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
Atatürk Havalimanı için uçuş yasağı
-
AKP içerisindeki çatlak derinleşiyor
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL tazminat cezası
-
Eczanelerde yeni dönem! O ilaçların temini sona eriyor
-
Ülkenin tapusu Katarlılara
-
AKP'li sanmış, her şeyi anlatmış