''KPSS 'arkadan dolanarak' delinmektedir!''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Pek çok bakanlık kadrosuzluktan yakınırken, Diyanette kadro bolluğu yaşanmaktadır. Bu kadrolar, yatay geçişle, diğer bürokratik kademelere atamada kullanılmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 30.07.2013 - 08:34
Abone Ol google-news

Erdoğan Toprak, yazılı açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılan bütçe kaynaklarının, halen 11 bakanlığa tahsis edilen bütçenin üzerinde olduğunu, 5 milyar liraya yaklaştığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının holdinglerden de zengin konuma geldiğini, Başkanlığa tahsis edilen kadroların da her yıl katlanarak büyüdüğünü öne süren Toprak, "Pek çok bakanlık kadrosuzluktan yakınırken, Diyanette kadro bolluğu yaşanmaktadır. Bu kadrolar, yatay geçişle, diğer bürokratik kademelere atamada kullanılmaktadır" ifadesini kullandı.

Devlet Personel Başkanlığının dağıtım listesine göre bu yıl kamuya tahsis edilen kadrolarda, Diyanet İşleri Başkanlığının, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet Bakanlığından sonra 3 bin 800 yeni kadro ile dördüncü sırada yer aldığını ve 15 icracı bakanlığı da geride bıraktığını söyleyen Toprak, şöyle devam etti:

"Diyanete tahsisli her 5 yeni kadrodan ortalama 3'ü İçişleri, Milli Eğitim, Başbakanlık ve bağlı kurumlar, üniversiteler, TRT başta olmak üzere, diğer kamu kurumlarına, bürokrasi üst kadrolarına geçişte kullanılmaktadır. Bu yolla, KPSS 'arkadan dolanarak' delinmektedir. Diyanet kadrolarına atanan personel, yatay geçişle, daha yüksek KPSS puanı, uzmanlık ve ihtisas gerektiren, bürokrasi, ekonomi ve güvenlik birimlerinin kilit noktalarında görevlendirilmektedir."

Diyanet İşleri Başkanlığının, "kamu bürokrasisinin kilit makam ve görevlerine, atlama tahtası, tramplen işlevi görmektedir" iddiasında bulunan Toprak, uluslararası bazı kuruluşların bunun ılımlı İslamdan İslam develetine geçiş olarak yorumlandığını belirtti.

Toprak, AKPi döneminde Diyanet İşleri Başkanlığının siyasallaştırıldığını bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler