"KPSS skandalı her gün yeni bir kepazelik doğuruyor"

KPSS'deki kopya iddiaları ve bu olayla ilgili yaşanan soruşturma sürecine yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "Acaba KPSS skandalının altında bir 'Çapanoğlu' çıkar endişesi mi var? Tarikat ve cemaat bağlantısı var da kapatmanın yolları mı aranmaktadır?" dedi.

Yayınlanma: 04.09.2010 - 11:03
Abone Ol google-news

Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli yaptığı yazılı açıklama ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı istifa çağırdı. PSS sınavı sonrası çıkan iddialar sonucu endişelerin eylemsel ve hukuksal işlemlerle birlikte kendisini göstermesi sonucu YÖK ve ÖSYM'nin harekete geçtiğini öne süren Adıbelli, "YÖK Denetleme Kurulu'nun hazırladığı rapor sonrasında kendilerini yalanlamak gibi trajikomik bir duruma düşmüşlerdir. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da bu süreçte ayak sürümüş, her zaman olduğu gibi kendisiyle çelişmiştir. Günlerdir YÖK Denetleme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, Cumhuriyet Savcılığı KPSS skandalıyla ilgili araştırma ve incelemelerini sürdürmektedir. Ulaşılan bilgiler ve yapılan açıklamalar dudak uçuklatacak niteliktedir. 370'in üzerinde kişinin 120 sorunun tamamını yaparak uluslar arası başarı derecelerini alt üst etmekten tutun da KPSS sorularının hediye edilmesinden 10 bin dolara satılmasına kadar varan skandal üstüne skandal yaşanmaktadır" dedi.

 


"KPSS skandalında bir 'Çapanoğlu' mu var?"

ÖSYM merkezindeki aramalarda polisin inceleme yapılmasının engellendiğini öne süren Adıbelli, bu görüşünü şöyle açıkladı:

"Basında çıkan haberlere göre polisin inceleme yapması adeta yetkililerce engellenmektedir. Polisin ÖSYM merkezindeki araması sürerken ÖSYM yetkilileri önümüzdeki günlerde yapılacak yeni KPSS sorularını bahane ederek bilgisayarların dışarıya çıkarılmasına izin vermemiştir. Bilgisayarları dışarı çıkaramayan polis, bilgisayar hard disklerini de inceleme yapmak üzere kendi laboratuarlarına gönderememiştir. Devletin kozmik odasına alelacele girenler burada çaresiz kalmışlardır. Başbakan ise zamanında duyarlı davranıp savcıları soruşturma yapmak için göreve davet edeceğine, Adalet Bakanı'nı harekete geçireceğine, MİT'e talimat vererek bu olayda kulağını ters göstermektedir. Acaba KPSS skandalının altında bir 'Çapanoğlu' çıkar endişesi mi var? Tarikat ve cemaat bağlantısı var da kapatmanın yolları mı aranmaktadır. YÖK ve ÖSYM'in KPSS skandalı her gün yeni bir kepazelik doğuruyor."

Adıbelli, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı istifa çağırarak, "Cumhuriyetin kurumlarına karşı oluşturulan güvensizlikle cumhuriyeti yok etmek isteyen karşıdevrim süreci rejim değiştirmek için altyapı hazırlamaktadır. KPSS skandalına uzun süre sessiz kalan YÖK ve MEB başta olmak üzere olayı geçiştirmeye çalışan ÖSYM'yi hükümeti kamuoyu karşısında daha tutarlı olmaya, bir an önce durumu açıklığa kavuşturmaya çağırıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler