''Krizin bedelini ödemeyeceğiz''

DİSK ve KESK, 29 Kasım'da Ankara'da ''Krizin bedelini ödemeyeceğiz'' adı altında gerçekleştirecekleri mitinge, ekonomik kriz sonrası uygulanan politikalardan mağdur olan herkesin katılması çağrısında bulundu. KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin, ekonomik krizi, toplumsal trajediye dönüştürmek üzere olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 14:07
Abone Ol google-news

DİSK ve KESK'in öncülüğünde 29 Kasım cumartesi günü Ankara'da düzenlenecek mitingin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin, ekonomik krizi, toplumsal trajediye dönüştürmek üzere olduğunu söyledi.

Ekonomik paketin sermaye kesimlerini hoş tutmayı amaçladığını, bunun bedelinin de emekçilere ödetilmek istendiğini belirten Evren, ekonomik programın hakkaniyeti, inandırıcılığı ve uygulanabilirliği bulunmadığınıifade etti.

Evren, sözlerine şöyle devam etti: ''Zamların geri alınması, işten çıkartmaların yasaklanması, gerçek gelire dayalı adil bir vergi sisteminin kurulması, kayıt dışı ve yasa dışı ekonomik faaliyetlerin önlenmesi, yolsuzlukların önüne geçilmesi, iç ve dış borçların yeniden düzenlenmesi, kamu hizmetlerinin ücretsiz olması ve yoksul kesimlere doğrudan gelir desteği sağlanması gibi tedbirlerin alınması, ekonomik krizin toplumsal bir trajediye dönüşmesinin engellenmesini sağlayacaktır. Bu taleplerimizi tüm toplumsal kesimlerle birlikte yan yana haykırabilmek için 29 Kasım'da Ankara'da buluşacağız. Miting; emekçileri ve yoksulları görmezden gelen AKP hükümetine ilk ihtarımız olacaktır. İhtarımızın gereği yapılmadığı takdirde eylemlerimiz büyüyerek artacaktır. Tüm halkımızı geleceklerine sahip çıkmaya ve eylemlerimize destek olmaya çağırıyoruz.''

 

"IMF'den değil, emekçiden yana politika uygulanmasını sağlayabiliriz''

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, kriz sonrası uygulanan ekonomik politikaların mağdurlarının 29 Kasım'da Ankara'da bir arada alanlarda olacağını belirterek, ''Başta işsizlik ve yoksulluk olmak üzere belki ilk defa bir şeyi başarabiliriz. Birlikte olursak başaracağımıza da inanıyoruz. Başta doğalgaz zammının geri alınması, elektriğe zam yapılmaması, işten atılmalara karşı ciddi duruşun ortaya konması, IMF'den değil, emekçiden yana politika uygulanmasını sağlayabiliriz'' dedi.

Bunların sadece DİSK ve KESK'in değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu ifade eden Çelebi, Türkiye'nin sorununa sahip çıkmasını ve mitinge katılmasını istedi.
 

"İhtar eylemi"

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da bunun bir ''ihtar eylemi'' olacağını kaydederek, ''İhtardan anlamayanlara daha sonra anladıkları dilde siyaseten cevap verilir. Bunun yolu yerel seçimlerden geçiyor'' dedi.

Ekonomik durgunluğu önlemenin en iyi yolunun, çalışan ve emeklilerin gelirlerini artırmaktan, fiyatları düşürmekten, vergileri indirmekten geçtiğini savunan Uras, ''Bizi, ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalışıyorlar. Bakmayın Meclis'te 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diye yazdığına. Egemenlik kayıtsız şartsız hep sermayenin oluyor. Bizi krize sokanları bizim krize sokmamızın yolu, 29 Kasım'da yan yana olmaktan geçiyor'' diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da sağlık çalışanları olarak eyleme katılacaklarını ifade ederek, mitinge katılmak için yarın DİSK ve KESK'e bağlı sağlık örgütleriyle İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Bursa'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını bildirdi.

Basın toplantısına katılan sanatçılar Mehmet Ali Alabora, Taner Öngür ve Kerem Kabadayı da mitinge destek vereceklerini söylediler.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler